Halaman dalam topik: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19] > |
"Перлини" перекладу Penyiaran jaluran : Oleg Delendyk
|
XXVIII descent | Apr 5, 2011 |
“XXVIII descent” – це переклад іноземцем.
Оригінал: «XXVIII з’їзд [КПРС]».
Колега, який витворив такий переклад, мимоволі дав надивовижу глибоку історичну оцінку.
[Edited at 2011-04-06 08:35 GMT] | | |
|
Так, але не зовсім | Apr 7, 2011 |
Alexander Kupriyanchuk wrote:
СіЛ і кисіЛ пишуться з м'яким знаком, а стінЬка та грузинЬска -- без нього!
ГрузинсЬка пишеться таки з м'яким знаком! О!
[Редактировалось 2011-04-07 21:51 GMT] | | |
поисковики на должность судей | Jun 2, 2011 |
В Украине по результатам анонимного тестирования отобрано 896 поисковиков на должность судей впервые
РБК-Украина, 02.06.2011, Киев, 15:05
( Оригінал: В Україні за результатами анонімного тестування відібрано 896 пошукачів на посаду суддів вперше
РБК-Украина, 02.06.2011, Київ, 15:05) | |
|
|
Oleg Delendyk Ukraine Local time: 16:11 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Rusia + ... TOPIC STARTER |
Jarema Ukraine Local time: 16:11 Ahli (2003) Bahasa Jerman hingga Bahasa Rusia + ... Penyelaras forum ini Не все так просто | Jul 24, 2011 |
Oleg Delendyk wrote:
Між іншим, якщо у цьому реченні клацнути на гарбузи, то потрапляєш на село Гарбузи.
Отака історія з мовою, ботанікою та географією.
1. Про село Гарбузи. Хіба це помилка перекладу? Може краще написати у Вікіпедію, щоб підправили?
2. Про тикву. Не все так просто інколи. В тому документі є й гарбуз звичайний. А тиквою вони назвали горлянку (пляшковий гарбуз). Словники України тикву також знають. Я такого слова в українській мові ніколи не чув, але не можу з повною певністю сказати, що то помилка.
Так що.... | | |
Oleg Delendyk Ukraine Local time: 16:11 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Rusia + ... TOPIC STARTER Може й так... | Jul 24, 2011 |
Jarema wrote:
2. Про тикву. Не все так просто інколи. В тому документі є й гарбуз звичайний. А тиквою вони назвали горлянку (пляшковий гарбуз). Словники України тикву також знають. Я такого слова в українській мові ніколи не чув, але не можу з повною певністю сказати, що то помилка.
Так що....
Українська Вікіпедія тикви також не знає.
Лагенарія (Lagenaria) — рід однорічних витких трав'янистих рослин із сімейства гарбузових. Серед інших назв — індійський кабачок, китайський огірок, горлянка, пляшковий гарбуз.
http://uk.wikipedia.org/wiki/Лагенарія
Cucurbita pepo
Гарбуз (лат. Cucurbita) - родова назва рослин із родини гарбузових. Однорічна трав'яниста рослина з повзучим стеблом, п'ятилопатевими листками та великими жовтими квітками. Вирощують її на городах і баштанах. Збирають восени достиглі плоди і сушать.
http://uk.wikipedia.org/wiki/Гарбуз
А ми вже знатимемо | | |
Lilia_vertaler Belanda Local time: 15:11 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Rusia + ... Вік живи - вік учись. | Jul 25, 2011 |
Для мене було відкриттям, що кавун - не ягода, а "тыквина". Може, підкажете, як буде "тыквина" українською? Невже "гарбузина"? | |
|
|
Jarema Ukraine Local time: 16:11 Ahli (2003) Bahasa Jerman hingga Bahasa Rusia + ... Penyelaras forum ini
Lilia Khrypko wrote:
Для мене було відкриттям, що кавун - не ягода, а "тыквина". Може, підкажете, як буде "тыквина" українською? Невже "гарбузина"?
ГАРБУЗИНА
- багатонасінний ягодоподібний плід, характерний для рослин родини гарбузових. Оплодень Г. складається з твердого, нерідко здерев'янілого зовн. шару й м'ясистого, здебільшого соковитого внутрішнього (гарбуз, кавун, диня, огірок тощо).
Це з Української Радянської Енциклопедії. | | |
Jarema Ukraine Local time: 16:11 Ahli (2003) Bahasa Jerman hingga Bahasa Rusia + ... Penyelaras forum ini Тиква знайшлась. | Jul 25, 2011 |
Знайшлась таки тиква в досить авторитетному (для мене) джерелі.
ТИКВА
(Lagenaria, син. L. vulgaris) — однорічна однодомна рослина родини гарбузових. Стебло шорстко опушене, лазяче за допомогою двічі поділених вусиків. Листки серцевидні, по краю нерівномірно зубчасті, н�... See more Знайшлась таки тиква в досить авторитетному (для мене) джерелі.
ТИКВА
(Lagenaria, син. L. vulgaris) — однорічна однодомна рослина родини гарбузових. Стебло шорстко опушене, лазяче за допомогою двічі поділених вусиків. Листки серцевидні, по краю нерівномірно зубчасті, на довгих черешках. Квітки поодинокі одностатеві, з колесовидним білуватим віночком. Плід циліндричний, округлий або пляшко-подібний, голий, міцний, водонепроникний. Культивують переважно в зх. та пд. районах України заради плодів, які використовують для виготовлення посуду. Іноді Т. вирощують як декоративну рослину.
Це знову з УРЕ. ▲ Collapse | | |
Jarema Ukraine Local time: 16:11 Ahli (2003) Bahasa Jerman hingga Bahasa Rusia + ... Penyelaras forum ini З друкованої реклами | Aug 13, 2011 |
Вишукане меню від всесвітньо відомих шеф-поварів | | |
Чи куштував вже хтось "Творожний сир Альметте"? Яке "воно" на смак? | |
|
|
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule |
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member because it was not in line with site rule |
Post removed: This post was hidden by a moderator or staff member for the following reason: / |
Halaman dalam topik: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19] > |