https://may.proz.com/forum/serbian/173092-kako_saop%C5%A1titi_pove%C4%87anje_cene_najboljem_klijentu-page2.html

Halaman dalam topik:   < [1 2]
Kako saopštiti povećanje cene najboljem klijentu?
Penyiaran jaluran : Aleksandar Stanković
Miroslav Jeftic
Miroslav Jeftic  Identity Verified
Local time: 12:37
Ahli (2009)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Serbia
+ ...
Lako je reći... Jul 18, 2010

Ali u stvarnosti to malo teže ide. Ne znam kako je u Belgiji, ali ovde može biti neko ponosan koliko god hoće i insistirati na ceni od 10 ili 12 ili više centi po reči i neće nikad ništa prevesti - naće se uvek neko drugi. Imao sam xyz situacija tipa da klijent nudi mnogo manje od pomenutih 10 ili 12 centi uz uslov "take it or leave it" i ovde na Proz-u, a u Srbiji tek ne vredi pominjati.

Smešno je i pretpost
... See more
Ali u stvarnosti to malo teže ide. Ne znam kako je u Belgiji, ali ovde može biti neko ponosan koliko god hoće i insistirati na ceni od 10 ili 12 ili više centi po reči i neće nikad ništa prevesti - naće se uvek neko drugi. Imao sam xyz situacija tipa da klijent nudi mnogo manje od pomenutih 10 ili 12 centi uz uslov "take it or leave it" i ovde na Proz-u, a u Srbiji tek ne vredi pominjati.

Smešno je i pretpostaviti da isključivo zavisi od nas koliko ćemo tražiti, a klijent će valjda onda da potpiše blanko ček, pošto pare nisu problem.
Collapse

Cedomir Pusica
Cedomir Pusica  Identity Verified
Serbia
Local time: 12:37
Ahli (2009)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Serbia
+ ...
Pare nisu problem Sep 8, 2010

...para nema.

Halaman dalam topik:   < [1 2]

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Kako saopštiti povećanje cene najboljem klijentu?

Translation news in Serbia

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »