https://may.proz.com/forum/croatian/44249-pravni_rje%C4%8Dnik_hr_eng.html

Pravni rječnik HR-ENG?
Penyiaran jaluran : John Farebrother
John Farebrother
John Farebrother  Identity Verified
United Kingdom
Bahasa Perancis hingga Bahasa Inggeris
+ ...
Mar 26, 2006

Koji je najbolji pravni rijecnik hr-eng?

[Subject edited by staff or moderator 2006-03-26 10:54]

Ana Kardum
Ana Kardum  Identity Verified
Sepanyol
Local time: 10:29
Bahasa Jerman hingga Bahasa Croatia
+ ...
Pravni rječnik HR-EN Mar 26, 2006

Ja imam
Hrvatsko-engleski poslovno-upravni rječnik, autori: Vladimir Ivir, Višnja Protega, Marijan Urbany, Školska knjiga i
LAW DICTIONARY English – Croatian, Croatian-English / Sandra Obuljen (mali).

Oni se mogu nabaviti u knjižarama ovdje u Hrvatskoj. Nisam sigurna jesu li moguće online narudžbe.

Postoje neki drugi slični rječnici, ali su suprotni smjer EN-HR. To je prije svega Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalis
... See more
Ja imam
Hrvatsko-engleski poslovno-upravni rječnik, autori: Vladimir Ivir, Višnja Protega, Marijan Urbany, Školska knjiga i
LAW DICTIONARY English – Croatian, Croatian-English / Sandra Obuljen (mali).

Oni se mogu nabaviti u knjižarama ovdje u Hrvatskoj. Nisam sigurna jesu li moguće online narudžbe.

Postoje neki drugi slični rječnici, ali su suprotni smjer EN-HR. To je prije svega Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalistike (Milica Gačić) koji je dosta dobar.
Tu je i English-Croatian and EU law dictionary = Englesko-hrvatski i EU pravni rječnik / Frane Marunica. Impresum, Zagreb koji mi se isto čini vrlo korisnim.

Ja u principu vrlo često direktno ne prevodim, nego pretražujem po ključnim riječima pa su mi en-hr rječnici često mnogo korisniji.

Definitivno bih Vam preporučila Law Dictionary (Pravni rječnik) Sandre Obuljen (ona je pravnica) i Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalistike Milice Gačić.

Nadam se da vam je ovo pomoglo...
Collapse

IMCOM (X)
IMCOM (X)
Croatia
Local time: 10:29
Bahasa Croatia hingga Bahasa Inggeris
+ ...
kvalitetan pravni rječnik HR-ENG Mar 27, 2006

Osim, već navedenog HRVATSKO-ENGLESKOG POSLOVNO-UPRAVNOG RJEČNIKA, V.Ivir, V.Protega, M.Urbany, u radu mi je od izuzetne pomoći bio VELIKI HRVATSKO-ENGLESKI RJEČNIK, Željka Bujasa, premda se radi o opsežnom izdanju koje sadrži izraze iz raznih područja.

John Farebrother
John Farebrother  Identity Verified
United Kingdom
Bahasa Perancis hingga Bahasa Inggeris
+ ...
TOPIC STARTER
Hvala Vam na savjetu Mar 29, 2006

Vec imam Bujasov rjecnik, a imam dva rjecnika s Vaseg na nas. Potreban mi je dobar rjecnik u obrnutom smislu, sad znam koji da trazim.

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Pravni rječnik HR-ENG?

TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »