Pravni rječnik HR-ENG?
Penyiaran jaluran : John Farebrother
John Farebrother
John Farebrother  Identity Verified
United Kingdom
Bahasa Perancis hingga Bahasa Inggeris
+ ...
Mar 26, 2006

Koji je najbolji pravni rijecnik hr-eng?

[Subject edited by staff or moderator 2006-03-26 10:54]

Ana Kardum
Ana Kardum  Identity Verified
Sepanyol
Local time: 10:16
Bahasa Jerman hingga Bahasa Croatia
+ ...
Pravni rječnik HR-EN Mar 26, 2006

Ja imam
Hrvatsko-engleski poslovno-upravni rječnik, autori: Vladimir Ivir, Višnja Protega, Marijan Urbany, Školska knjiga i
LAW DICTIONARY English – Croatian, Croatian-English / Sandra Obuljen (mali).

Oni se mogu nabaviti u knjižarama ovdje u Hrvatskoj. Nisam sigurna jesu li moguće online narudžbe.

Postoje neki drugi slični rječnici, ali su suprotni smjer EN-HR. To je prije svega Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalis
... See more
Ja imam
Hrvatsko-engleski poslovno-upravni rječnik, autori: Vladimir Ivir, Višnja Protega, Marijan Urbany, Školska knjiga i
LAW DICTIONARY English – Croatian, Croatian-English / Sandra Obuljen (mali).

Oni se mogu nabaviti u knjižarama ovdje u Hrvatskoj. Nisam sigurna jesu li moguće online narudžbe.

Postoje neki drugi slični rječnici, ali su suprotni smjer EN-HR. To je prije svega Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalistike (Milica Gačić) koji je dosta dobar.
Tu je i English-Croatian and EU law dictionary = Englesko-hrvatski i EU pravni rječnik / Frane Marunica. Impresum, Zagreb koji mi se isto čini vrlo korisnim.

Ja u principu vrlo često direktno ne prevodim, nego pretražujem po ključnim riječima pa su mi en-hr rječnici često mnogo korisniji.

Definitivno bih Vam preporučila Law Dictionary (Pravni rječnik) Sandre Obuljen (ona je pravnica) i Englesko-hrvatski rječnik prava, međunarodnih odnosa i kriminalistike Milice Gačić.

Nadam se da vam je ovo pomoglo...
Collapse

IMCOM (X)
IMCOM (X)
Croatia
Local time: 10:16
Bahasa Croatia hingga Bahasa Inggeris
+ ...
kvalitetan pravni rječnik HR-ENG Mar 27, 2006

Osim, već navedenog HRVATSKO-ENGLESKOG POSLOVNO-UPRAVNOG RJEČNIKA, V.Ivir, V.Protega, M.Urbany, u radu mi je od izuzetne pomoći bio VELIKI HRVATSKO-ENGLESKI RJEČNIK, Željka Bujasa, premda se radi o opsežnom izdanju koje sadrži izraze iz raznih područja.

John Farebrother
John Farebrother  Identity Verified
United Kingdom
Bahasa Perancis hingga Bahasa Inggeris
+ ...
TOPIC STARTER
Hvala Vam na savjetu Mar 29, 2006

Vec imam Bujasov rjecnik, a imam dva rjecnika s Vaseg na nas. Potreban mi je dobar rjecnik u obrnutom smislu, sad znam koji da trazim.

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Pravni rječnik HR-ENG?

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »