5-та годишна конференция на EUATC в София Penyiaran jaluran : SOFITA
| SOFITA Bulgaria Local time: 23:03 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ...
Уважаеми колеги,
На 15-16 октомври Българската асоциация на професионалните преводачески агенции БАППА ще бъде домакин на Годишната конференция на EUATC, която ще се проведе в Шератон Хотел Балкан в София.
Тази конференция е уникално събитие в областта на профес... See more Уважаеми колеги,
На 15-16 октомври Българската асоциация на професионалните преводачески агенции БАППА ще бъде домакин на Годишната конференция на EUATC, която ще се проведе в Шератон Хотел Балкан в София.
Тази конференция е уникално събитие в областта на професионалните преводи през последните 20 години в България и много полезна за всеки колега от гилдията.
Повече информация може да намерите на сайта на БАППА - http://www.bapita.eu или на сайта на EUATC за регистрация - http://www.euatc.org.
По наше настояване цената за регистрация на тази конференция е много по-ниска от предишните конференции.
Ранната регистрация е до 24 септември при по-ниски цени, а за членовете на БАППА има допълнителна отстъпка.
Регистрирането за уъркшоповете е отделно, както и за галавечерята във Воденицата на 15-ти вечерта.
Управителният съвет на БАППА кани всички желаещи колеги да се регистрират и да участват, както и да препратят тази информация на други заинтересовани колеги.
Програмата предлага интересни и полезни за всеки творец в преводаческата област теми, а докладчиците са професионалисти и с богат опит колеги от Европа.
Предишните конференции са били посетени средно от 150 участници, което предоставя прекрасна възможност за делови контакти с колеги от цяла Европа, както по време на самата конференция и уъркшповете, така и на галавечерята.
Ще бъдем радостни да се срещнем и видим с всеки колега на 15-ти октомври в София.
Н. Лазаров
председател на БАППА ▲ Collapse | | | Mihail Mateev Bulgaria Local time: 23:03 Ahli Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... Защо обявявате това събитие 8 дни след като е изтекъл "Ea | Sep 18, 2009 |
Здравейте, г-н Лазаров!
Ще бъда лаконичен, тъй като времето ми е ценно.
Имам само един въпрос към Вас: защо обявявате това събитие 8 дни след 10 септември, когато е изтекъл срока за ранна регистрация? Лично за себе си имам някакви догатки защо, но предпочитам да чуя Вашия отговор.
Ще очаквам отговора Ви!
Поздрави,
Михаил | | | SOFITA Bulgaria Local time: 23:03 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... TOPIC STARTER Има промяна ... | Sep 18, 2009 |
Уважаеми г-н Матеев,
Ранната регистрация, както съм написал в горния текст, е до 24 септември.
Вероятно сте посетили сайта на БАППА преди повече от два дни и имате стара информация.
По наше настояване ранната регистрацияа бе удължена с 14 дни, за което информирам �... See more Уважаеми г-н Матеев,
Вероятно сте посетили сайта на БАППА преди повече от два дни и имате стара информация.
По наше настояване ранната регистрацияа бе удължена с 14 дни, за което информирам колегите от форума, които не са посещавали сайта на БАППА като вас.
Не бъдете мнителен. Ще се радвам да споделите догатките си с нас.
Н. Лазаров
Mihail M Mateev wrote:
Здравейте, г-н Лазаров!
Имам само един въпрос към Вас: защо обявявате това събитие 8 дни след 10 септември, когато е изтекъл срока за ранна регистрация? Лично за себе си имам някакви догатки защо, но предпочитам да чуя Вашия отговор.
Ще очаквам отговора Ви!
Поздрави,
Михаил
[Edited at 2009-09-18 06:45 GMT]
[Edited at 2009-09-18 06:51 GMT] ▲ Collapse | | | Mihail Mateev Bulgaria Local time: 23:03 Ahli Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... Явно промяната не е отразена навсякъде... | Sep 18, 2009 |
Здравейте, г-н Лазаров!
Изглежда има неточност в сайта за регистрация:
Conference fees
EUATC Early bird € 149
non EUATC Early bird € 170
EUATC Normal (from September 10) € 175
non EUATC (from September 10) € 200
Наистина на страницата, от която се отива към информацията за регистрация, е написано с големи червени букви, че ранното записване е до 24 септември. Явно някой е забравил да обнови информацията на всички нужни места.
Поздрави,
Михаил
Nikolay Lazarov wrote:
Уважаеми г-н Матеев,
По наше настояване ранната регистрацияа бе удължена с 14 дни, за което информирам колегите от форума, които не са посещавали сайта на БАППА като вас.
Не бъдете мнителен. Ще се радвам да споделите догатките си с нас.
Н. Лазаров
Mihail M Mateev wrote:
Здравейте, г-н Лазаров!
Ще очаквам отговора Ви!
Поздрави,
Михаил [Edited at 2009-09-18 06:45 GMT] [Edited at 2009-09-18 06:51 GMT] | |
|
|
Fidexim (X) Bulgaria Local time: 23:03 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... Много съм заинтригуван | Oct 10, 2009 |
каква е тая организация? От 30 години съм професионален преводач и от 20 собственик на агенция, но за първи път чувам за нея. Какво иска да направи за мен, та да ми иска 170 евро за едно ешмедеме? Защо шефът на организацията е допуснал 5 правописни грешки в текст от 50 думи? И т.н.
Нямам излишни пари за глупости | | | SOFITA Bulgaria Local time: 23:03 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... TOPIC STARTER Радвам се, че сте заинтригуван ..... | Oct 11, 2009 |
Уважаеми Fidexim,
EUATC - European Union of Associations of Translation Companies е сдружение на асоциациите на преводаческите агенции. В него членуват 22 асоциации от 22 държави в Европа.
Българската асоциация на професионалните преводачески агенции (БАППА) е приета за член на EUATC на годишното Об... See more Уважаеми Fidexim,
EUATC - European Union of Associations of Translation Companies е сдружение на асоциациите на преводаческите агенции. В него членуват 22 асоциации от 22 държави в Европа.
Българската асоциация на професионалните преводачески агенции (БАППА) е приета за член на EUATC на годишното Общо събрание през ноември 2005 година и участва със свои представители на всички конференции и Общи събрания от тази дата нататък.
След проведените 2 конференции в Брюксел и по една във Варшава и Париж на Общото събрание на EUATC миналата година се обсъди поканата на БАППА за домакинство и се взе единодушно решение 5-ата поредна конференция през 2009 година да се проведе в София.
Това е информацията, която за съжаление вие чувате за първи път.
Що се отнася до БАППА още през април 2006 г. имах възможност да информирам колегите от proz.com за нейното учредяване, цели и задачи (http://www.proz.com/forum/bulgarian/44860-НАПА.html).
Вие явно сте пропуснали този полезен за много колеги момент.
Информация, трябва да призная доста кратка и суха, за това какво прави БАППА за своите членове и за професионалните агенции в България, можете да намерите на сайта на асоциацията: http://www.bapita.eu .
За общо сведение, представители на EUATC са взели дейно участие в изработването на европейския стандарт EN 15038 за преводачески агенции и подпомагат своите членове в процеса на сертифицирането по този стандарт. Информацията, с която разполагаме към момента в БАППА е, че в България вече има 5 агенции притежатели на сертификат по EN 15038.
Съжалявам, ако в първото съобщение съм допуснал правописни грешки и с това съм подразнил някои колеги. Приемам градивно критиката, но се надявам, че тези грешки по никакъв начин не са навредили на посланието.
Накрая, бих искал да изразя съжалението си, че собственик на агенция от 18 г. и професионален преводач от 30 г. не оценява възможноста да обмени опит с колеги от различни европейски страни, които ще дойдат на крака при нас, както и че домакинството на една подобна браншова изява е признание за присъствието на България на пазара на преводачески услуги в Европа. Намирам подобен коментар за проява на недобър вкус и етика спрямо организаторите от EUATC и в частност към регистрираните вече близо 100 участници, пожелали да чуят тези „ глупости”. Те биха могли да бъдат ваши потенциални клиенти ....
Н. Лазаров
управител на СОФИТА
председател на БАППА
Fidexim wrote:
каква е тая организация? От 30 години съм професионален преводач и от 20 собственик на агенция, но за първи път чувам за нея. Какво иска да направи за мен, та да ми иска 170 евро за едно ешмедеме? Защо шефът на организацията е допуснал 5 правописни грешки в текст от 50 думи? И т.н.
Нямам излишни пари за глупости ▲ Collapse | | | Fidexim (X) Bulgaria Local time: 23:03 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Bulgaria + ... Уважаеми г-н Лазаров, | Oct 11, 2009 |
Благодаря за изчерпателната информация. Все пак не разбрах, какво точно иска да направи тази организация за мен? Освен да ме принуди след време да плащам грешни пари за някакви измислени сертификати, разбира се...
Пожалавам Ви успех в начинанието, както и много нови клиен... See more Благодаря за изчерпателната информация. Все пак не разбрах, какво точно иска да направи тази организация за мен? Освен да ме принуди след време да плащам грешни пари за някакви измислени сертификати, разбира се...
Пожалавам Ви успех в начинанието, както и много нови клиенти на колегите след ешмедемето. Аз си имам достатъчно.
Позволете все пак и на хора като мен - единаци - да живуркат покрай големите агенции със сертификати. Достатъчно съм ял попарата на разните цинти, минти и бюра преводи по онова време, за да ме "организират" и сега.
PS. Грешката е само една - останалите са плод на моя лош вкус и липса на възпитание ▲ Collapse | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » 5-та годишна конференция на EUATC в София Protemos translation business management system |
---|
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
| Pastey |
---|
Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |