Přiznání k dani z příjmů za rok 2023
Penyiaran jaluran : Milan Condak
Milan Condak
Milan Condak  Identity Verified
Local time: 12:43
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Czech
Apr 3, 2024

Přiznání k dani z příjmů právnických osob jsem raději již podal. Využil jsem EPO a systém si "pamatoval", že před rokem jsem použil pro podepsání bankovní identitu Fio.

Milan
---
Kopie aktualit:
---------------
Moje daně-aktuality

https://adisspr.mfcr.cz/pmd/aktuality/313

Aktualita: Online podání daně z příjm�
... See more
Přiznání k dani z příjmů právnických osob jsem raději již podal. Využil jsem EPO a systém si "pamatoval", že před rokem jsem použil pro podepsání bankovní identitu Fio.

Milan
---
Kopie aktualit:
---------------
Moje daně-aktuality

https://adisspr.mfcr.cz/pmd/aktuality/313

Aktualita: Online podání daně z příjmů fyzických a právnických osob

Datum: 25.3.2024

Termíny pro podání přiznání k dani z příjmů se blíží! Pokud přiznání podáte elektronicky, můžete tak učinit až do čtvrtka 2. května 2024 prostřednictvím portálu MOJE daně.

Finanční správa doporučuje k vyplnění a následnému elektronickému odeslání přiznání k dani z příjmů fyzických a právnických osob využít Online finanční úřad - Daňovou informační schránku plus (DIS+), nebo aplikaci Elektronická podání pro Finanční správu (EPO).

Odeslání z DIS+ nabízí řadu výhod, ať už se jedná o automatické předvyplnění relevantních identifikačních údajů, odeslání podání bez nutnosti podepisování, okamžitou informaci o stavu podání či pozdější přístup k odeslanému podání (formát XML, PDF), včetně potvrzení o úspěšném odeslání podání.

Navíc, v případě daně z příjmů fyzických osob, je v DIS+ možné použít funkci předvyplnění podání, stačí pár kliknutí a máte vyplněný formulář pro aktuální zdaňovací období.
--
https://adisspr.mfcr.cz/pmd/aktuality/312

Aktualita: Kompletní předvyplnění daňového přiznání z příjmu fyzických osob pro uživatele DIS+
Datum: 15.3.2024
Podali jste v minulosti přiznání pro daň z příjmu fyzických osob a letos podáváte znovu? Požádejte o předvyplnění. Z DIS+ to lze zařídit pohodlně a hladce, ať už z domova, cest, či práce.

Využijte novou službu Finanční správy předvyplnění daně z příjmu fyzických osob a ušetřete si čas i návštěvu finančního úřadu. Stačí pár kliknutí a máte vyplněný formulář pro aktuální zdaňovací období.

Chcete-li si nechat předvyplnit daňové přiznání z příjmů fyzických osob, přečtěte si článek "Jak v DIS+ předvyplnit přiznání k dani z příjmů fyzických osob?".

Přihlášení do DIS+ je jednoduché, postup je k dispozici ve článku "Jak se přihlásím do Daňové informační schránky plus (DIS+)?".
--
https://adisspr.mfcr.cz/pmd/aktuality/296

Aktualita: Povinnost podat daňové přiznání elektronicky v souvislosti se zřízením datové schránky ze zákona v roce 2023
Datum: 21.3.2023

Od 1. 1. 2023 došlo k významnému rozšíření okruhu osob, kterým byla ze zákona zřízena datová schránka. Tento krok má zásadní dopady v oblasti doručování ze strany orgánů veřejné moci této skupině osob.

V některých případech může být se zpřístupněním datové schránky spojena také povinnost příslušné osoby podat formulářové podání, tedy typicky daňové přiznání, výhradně elektronicky.

Finanční správa i další orgány veřejné moci stejně jako řada médií o této povinnosti průběžně informovaly. Finanční úřady však na základě své aktuální zkušenosti avizují, že ne všechny dotčené osoby novou povinnost v praxi zaznamenaly. Finanční správa proto publikuje tuto shrnující informaci obsahující i přehledný návod, jak využít aplikaci Online finanční úřad na portálu MOJE daně (www.mojedane.cz).

Více informací najdete na Internetových stránkách Finanční správy.
---
KONEC Kopie aktualit
Collapse

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Přiznání k dani z příjmů za rok 2023

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »