Halaman dalam topik:   [1 2] >
Off topic: Concurs literar - Frica - Punctare
Penyiaran jaluran : Dan Marasescu
Dan Marasescu
Dan Marasescu  Identity Verified
Romania
Local time: 09:46
Ahli (2003)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Romania
+ ...
Oct 9, 2005

Reiau în primul rând regulile:

1. Regulile generale ale sitului ProZ.com rămân valabile.

2. Lungimea maximă a povestirilor: 117 cuvinte. Titlul se numără separat şi nu va depăşi 7 cuvinte. Numărătoarea cuvintelor se va face cu "word count" din Word.

3. Limba concursului: limba română.

4. Tema este "frica". Nu există constrângeri de gen şi stil.

5. Oricine are dreptul să participe, cu un număr nelimitat de povesti
... See more
Reiau în primul rând regulile:

1. Regulile generale ale sitului ProZ.com rămân valabile.

2. Lungimea maximă a povestirilor: 117 cuvinte. Titlul se numără separat şi nu va depăşi 7 cuvinte. Numărătoarea cuvintelor se va face cu "word count" din Word.

3. Limba concursului: limba română.

4. Tema este "frica". Nu există constrângeri de gen şi stil.

5. Oricine are dreptul să participe, cu un număr nelimitat de povestiri.

6. Data limită de "publicare" a povestirilor: 1 octombrie 2005, la miezul nopţii. După această dată, nu se vor mai putea publica povestiri şi se va trece la procesul de evaluare, care va dura o săptămână.

7. Juriul va fi format din toţi membri ProZ.com vorbitori de română, fie că sunt participanţi la concurs sau nu. Fiecare va putea acorda 9 puncte, împărţite după bunul plac. Nimeni nu-şi va putea puncta propria povestire. Justificările pentru acordarea punctelor şi aprecierile nu sunt necesare, dar ar fi interesante. Cu excepţia criticilor obiective sau subiective, care nu prea îşi au rostul într-un concurs informal.

8. Toate povestirile vor fi scrise în Unicode.

Iată şi linkul spre povestiri:

http://www.proz.com/topic/36843

Punctarea se încheie în 15 octombrie cu ceremonia de decernare a premiilor.

Vă mulţumesc tuturor!
Collapse

Maria Diaconu
Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 10:46
Acord punctele Oct 9, 2005

astfel:

5 puncte pentru Lucia Abil, Scriind din frică de iubire

4 puncte pentru Lucia Abil, Toamnă ucigaşă

Pentru că Lucia are un stil deosebit. Mi-e greu să spun de ce îmi place... probabil din cauza mării şi a toamnei. Probabil pentru că mă pot transpune atât de uşor în ipostaza celei care povesteşte. Sau pentru că spune atât de mult în atât de puţine cuvinte. Este un talent aparte.

Lucica Abil (X)
Lucica Abil (X)  Identity Verified
Romania
Bahasa Itali hingga Bahasa Romania
Acord şi eu punctele Oct 9, 2005

astfel:

4 puncte Mariei Diaconu, pentru "Vârsta"
3 puncte Mariei Diaconu, pentru "Mecanismele singurătăţii"
1 punct Ramonei Drăgan, pentru "Destin inexorabil"
1 punct lui Valentin Alupoaie, pentru "Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii"

Mie mi-au plăcut toate povestirile publicate, deşi de stiluri atât de diferite.

Cel mai mult mi-a plăcut ideea din "Mecanismele singurătăţii", cititul în tavan, în nori şi altele aseme
... See more
astfel:

4 puncte Mariei Diaconu, pentru "Vârsta"
3 puncte Mariei Diaconu, pentru "Mecanismele singurătăţii"
1 punct Ramonei Drăgan, pentru "Destin inexorabil"
1 punct lui Valentin Alupoaie, pentru "Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii"

Mie mi-au plăcut toate povestirile publicate, deşi de stiluri atât de diferite.

Cel mai mult mi-a plăcut ideea din "Mecanismele singurătăţii", cititul în tavan, în nori şi altele asemenea m-a fascinat întotdeauna, ca şi ochii pisicilor, iar singurătatea... un cântec italian spune: "soli si muore", dar "Vârsta" este, după mine, mai bine scrisă: chiar m-a trecut un fior rece!

Ramona are un stil mai obiectiv, oarecum jurnalistic, aşa mi s-a părut, dar nu mai puţin apt să transmită emoţia pe care, ghiceşti, a simţit-o atunci când a scris.

Valentin pare a fi încă la vârsta jocului, în general, iar aici, de cuvinte, de înţelesuri. Se amuză şi ne amuză şi pe noi.
Collapse

Bogdan Honciuc
Bogdan Honciuc
Romania
Bahasa Romania hingga Bahasa Inggeris
+ ...
punctele mele Oct 10, 2005

Mi-au placut toate povestirile, fara exceptie, dar cea a lui Valentin m-a dat pe spate. Proaspata si vie si terifianta. "Bineînţeles că nu e surprinsă" - genial!!!

9 puncte.

Dan Marasescu
Romania
Ahli (2003)
+ ...
TOPIC STARTER
... Oct 14, 2005

1. Maria, Vârsta - 4 puncte
Singura care ar putea provoca un fior.

2. Valentin, Sfârşitul istoriei... - 3 puncte
Şi bunica a rămas fără urechi mari, fără ochi mari, poate doar cu gura mare, dacă l-a prins pe vânător fără treabă.

3. Maria, Mecanismele singurătăţii - 2 puncte
Ştiam eu că pisicile astea sunt malefice!

Simt că o să mai vină c
... See more
1. Maria, Vârsta - 4 puncte
Singura care ar putea provoca un fior.

2. Valentin, Sfârşitul istoriei... - 3 puncte
Şi bunica a rămas fără urechi mari, fără ochi mari, poate doar cu gura mare, dacă l-a prins pe vânător fără treabă.

3. Maria, Mecanismele singurătăţii - 2 puncte
Ştiam eu că pisicile astea sunt malefice!

Simt că o să mai vină critici literari pe aici.
Valentin, unde eşti? Mihai, Lucian! Cristina!
Collapse

eVerbum (X)
eVerbum (X)  Identity Verified
+ ...
Punctele mele Oct 15, 2005

Iată punctele mele:

Maria Diaconu - Vârsta - 3 puncte (oare suntem la o vârstă critică?)

Valentin Alupoaie - Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii - 2 puncte (nici Iisus nu şi-ar fi putut împlini destinul fără Iuda)

Lucia Abil - Toamnă ucigaşă - 2 puncte (atmosfera îmi evocă una dintre Povesti
... See more
Iată punctele mele:

Maria Diaconu - Vârsta - 3 puncte (oare suntem la o vârstă critică?)

Valentin Alupoaie - Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii - 2 puncte (nici Iisus nu şi-ar fi putut împlini destinul fără Iuda)

Lucia Abil - Toamnă ucigaşă - 2 puncte (atmosfera îmi evocă una dintre Povestirile cu final neaşteptat preferate)

Maria Diaconu - Mecanismele singurătăţii - 2 puncte (nu am nici un comentariu. Sau am atât de multe că nu ştiu de unde să le-apuc...)

Oricum, mai toate povestirile mi-au plăcut. Felicitări concurenţilor!
Collapse

Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Ahli (2004)
+ ...
punctez şi eu Oct 15, 2005

Mi-au plăcut toate povestirile, pentru un moment am ezitat să acord trei puncte unui număr de trei povestiri pe care cu greu le-am ales.

5 puncte - Valentin Alupoaie, pentru "Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii"
Originală şi plină de prospeţime. Îmi place ideea de a utiliza o poveste veche de când lumea şi universală

2 puncte - Maria Diaconu - "Mecanismele singurătăţii"
... See more
Mi-au plăcut toate povestirile, pentru un moment am ezitat să acord trei puncte unui număr de trei povestiri pe care cu greu le-am ales.

5 puncte - Valentin Alupoaie, pentru "Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii"
Originală şi plină de prospeţime. Îmi place ideea de a utiliza o poveste veche de când lumea şi universală

2 puncte - Maria Diaconu - "Mecanismele singurătăţii"
Singurătatea era una din fobiile mele din adolescenţă Sper să nu-mi revină mai târziu.

2 puncte - Maria Diaconu - "Vârsta"
Marea provocare a vârstei. Te predai sau nu şi în ce condiţii?
Collapse

Ioana Bostan
Ioana Bostan  Identity Verified
+ ...
Cu voia dumneavoastra... Oct 15, 2005

Iata si punctele mele:

Maria Diaconu - Varsta = 4 p. (se pare ca intr-adevar e o problema cu noi asta ca o gluma, povestirea are charm ca de obicei in povestirile Mariei).
Lucia Abil - Scriind din frica de iubire = 3 p.
Mecanismele singuratatii - 2 p. (acelasi stil al Mariei, care mie mi-a placut din primul concurs ... si pisicile astea .
... See more
Iata si punctele mele:

Maria Diaconu - Varsta = 4 p. (se pare ca intr-adevar e o problema cu noi asta ca o gluma, povestirea are charm ca de obicei in povestirile Mariei).
Lucia Abil - Scriind din frica de iubire = 3 p.
Mecanismele singuratatii - 2 p. (acelasi stil al Mariei, care mie mi-a placut din primul concurs ... si pisicile astea ....brrr ...:))

Felicitari tuturor! Si sa ne vedem la urmatorul concurs! Dane, care e urmatoarea tema?
Collapse

Valentin Alupoaie
Valentin Alupoaie  Identity Verified
Romania
+ ...
Puncte contrapuncte Oct 15, 2005

În ordinea apariţiei:

2 puncte Vârstei pentru redarea motivului procesiunii şi pentru metaficţiune - motivul cărţii, dimensiunea mistică a cuvântului (creaţie şi uneori control prin numire - la urma urmei, la început a fost cuvântul...).

2 puncte Toamnei ucigaşe pentru modul în care se sfârşeşte (anume ultima frază, mai sincopată, care tinde spre ceva mult mai puţin explicit). I'm lovin' "o piatră i-a însemnat tâmpla" şi punctele d
... See more
În ordinea apariţiei:

2 puncte Vârstei pentru redarea motivului procesiunii şi pentru metaficţiune - motivul cărţii, dimensiunea mistică a cuvântului (creaţie şi uneori control prin numire - la urma urmei, la început a fost cuvântul...).

2 puncte Toamnei ucigaşe pentru modul în care se sfârşeşte (anume ultima frază, mai sincopată, care tinde spre ceva mult mai puţin explicit). I'm lovin' "o piatră i-a însemnat tâmpla" şi punctele de final.

5 puncte Mecanismelor singurătăţii pentru acel edgar-allan-poe-black-cat-ish overtone şi pentru multiplicitatea formelor/imaginilor, pentru felul în care la început se leagă reţelele semantice (mecanism, singurătate, ceas, înţepenire... se îmbină - foarte frumos - emoţionalul, fizicul şi "mecanicul"). Şi din nou, vârsta... Te-am prins, Maria! Şi tot "gotice" le-ai făcut până la urmă.

A, şi ca să nu uit: cu cea mai mare căldură, sinceritate, felicitări, mulţi de bravo şi urări de bine, îmi acord restul de 117 puncte! Îmi mulţumesc frumos şi în mărinimia-mi supremă le redistribui tuturor neparticipanţilor în scopul ademenirii muzelor de nivel cât mai mare (jucătorii de RPG-uri ştiu de ce ).

Bring on the translation contest!

Numai bine,
Vali

[Edited at 2005-10-15 11:22]
Collapse

lucca
lucca
Romania
Puncte Oct 15, 2005

Lucia Abil, Toamnă ucigaşă, 5 puncte
Maria Diaconu, Vârsta, 2 puncte
Valentin Alupoaie, Sfârşitul... 1 punct. Mi-a plăcut f. mult, dar, scuze, sunt cam obtuz... despre ce-i vorba de fapt?
Ramona Drăgan, Destin inexorabil, 1 punct; aş fi acordat mai mult, dar fusta nu are cum să ajungă deja pe trotuarul din faţa porţii...
Nu am punctat decât câte o entry pentru concurenţii care au avut mai multe (două în
... See more
Lucia Abil, Toamnă ucigaşă, 5 puncte
Maria Diaconu, Vârsta, 2 puncte
Valentin Alupoaie, Sfârşitul... 1 punct. Mi-a plăcut f. mult, dar, scuze, sunt cam obtuz... despre ce-i vorba de fapt?
Ramona Drăgan, Destin inexorabil, 1 punct; aş fi acordat mai mult, dar fusta nu are cum să ajungă deja pe trotuarul din faţa porţii...
Nu am punctat decât câte o entry pentru concurenţii care au avut mai multe (două înseamnă "mai multe", nu?

În alte condiţii (dar nu ştiu care anume), i-aş fi dat Luciei toate cele nouă puncte. Aşa, de inimă, asta-i compoziţia care-mi place. Iar realizarea tehnică (literară ) este impecabilă (nu că celelalte ar fi "pecabile", dar am şi eu dreptul să-mi placă ceva în mod pur subiectiv...). Lucia, felicitări (indiferent dacă ai să câştigi sau nu).

Pe de altă parte, felicitări tuturor. Scriitorii mari se nasc... scriind.

[Edited at 2005-10-16 04:50]
Collapse

Mihai Badea (X)
Mihai Badea (X)  Identity Verified
Luxembourg
+ ...
Punctele unui critic neliterar Oct 15, 2005

Vârsta - 3 puncte
Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii - 3 puncte
Scriind din frică de iubire - 3 puncte

Felicitări tuturor participanţilor pentru curaj şi străduinţă. Unora le-a ieşit chiar foarte bine!

Parcă mi-aduc aminte că data trecută au fost mai multe povestiri … Oare dacă ar exista un premiu cât de mic şi de simbolic concursul ar
... See more
Vârsta - 3 puncte
Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii - 3 puncte
Scriind din frică de iubire - 3 puncte

Felicitări tuturor participanţilor pentru curaj şi străduinţă. Unora le-a ieşit chiar foarte bine!

Parcă mi-aduc aminte că data trecută au fost mai multe povestiri … Oare dacă ar exista un premiu cât de mic şi de simbolic concursul ar atrage mai mulţi participanţi? Nu ştiu în ce măsură ar fi de acord conducerea ATR Flash, dar poate măcar pentru următoarele ediţii se găseşte un locşor pentru publicarea povestirii câştigătoare?

[Edited at 2005-10-15 16:31]
Collapse

Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Ahli (2004)
+ ...
OT: părerea mea Oct 15, 2005

Cred că a fost lansat cam devreme concursul, lumea este oarecum încă distrasă de diferite "situaţii urgente" din viaţa de zi cu zi... dacă nu ne inundă, ne gripează etc.

În plus forumul românesc are mult mai puţini participanţi activi decât cel spaniol, dacă e să facem comparaţii. E o chestiune normală. Mie personal mi-a fost cam teamă de tema asta cu frica

Însă după ce ne mai trec
... See more
Cred că a fost lansat cam devreme concursul, lumea este oarecum încă distrasă de diferite "situaţii urgente" din viaţa de zi cu zi... dacă nu ne inundă, ne gripează etc.

În plus forumul românesc are mult mai puţini participanţi activi decât cel spaniol, dacă e să facem comparaţii. E o chestiune normală. Mie personal mi-a fost cam teamă de tema asta cu frica

Însă după ce ne mai trece şi de inundaţie şi de gripă şi ne mai tragem puţin sufletul, cred că ne vom dezlănţui mai liber într-un nou concurs
Collapse

Ciprian Dumea
Ciprian Dumea  Identity Verified
+ ...
vot in afara timpului Oct 16, 2005

Dupa cum prea bine spunea Cristina, in perioada aceasta am facut si eu parte dintre cei obsedati cu alte cele. Frica nu a facut parte din ele, decat cel mult la nivel de viata-viata, nu de viata literara (viata-moarte, sau poate viata-in-moarte sau dupa-moarte, sau viata-trecut-prezent-si-viitor pentru unii). Oricum, iata si votul meu, dat in afara timpului normal - nu din cauza spatiului, care era suficient aici pe ProZ, ci al pr... See more
Dupa cum prea bine spunea Cristina, in perioada aceasta am facut si eu parte dintre cei obsedati cu alte cele. Frica nu a facut parte din ele, decat cel mult la nivel de viata-viata, nu de viata literara (viata-moarte, sau poate viata-in-moarte sau dupa-moarte, sau viata-trecut-prezent-si-viitor pentru unii). Oricum, iata si votul meu, dat in afara timpului normal - nu din cauza spatiului, care era suficient aici pe ProZ, ci al prieteniei, care m-a tinut ieri cu ghearele sale dulci la doua minunate evenimente de viata: o logodna si o casatorie. Fie ca Domnul sa binecuvanteze protagonistii - pe viata si pe moarte.

Asadar:
Varsta - 5 puncte
Toamna ucigasa - 4 puncte

Sunt singurele povestiri care m-au "percutat" de la inceput pana la sfarsit. Varsta m-a impresionat pentru ca raspunde emotiilor care ma cuprind de fiecare data cand ma uit intr-o prapastie, impovarat de un rucsac plin de mancare. Iar Toamna ucigasa arata perfect - pentru mine - disperarea trairii vietii fara Dumnezeu, caci lipsa Sperantei, in prezenta ratiunii, duce la monstri mai diformi decat in cele mai negre vise (si visuri) ale noastre.
Collapse

Ramona Dragan
Ramona Dragan  Identity Verified
Bahasa Itali hingga Bahasa Romania
+ ...
Un punctaj Oct 16, 2005

Vârsta - 4 puncte
Mecanismele singurătăţii - 5 puncte

Dan Marasescu
Romania
Ahli (2003)
+ ...
TOPIC STARTER
Podiumul! Oct 17, 2005

Dragii mei,

A venit vremea să-i premiem pe cei mai înspăimântători dintre noi, cei care ne-au făcut sângele să ne îngheţe în vine.

Îmi cer scuze că nu am închis la timp. 2 punctaje au venit prea târziu însă, aşa că le mulţumim mult pentru comentarii lui Ciprian şi Ramonei, dar nu adunăm şi punctele lor.

Iată clasamentul:

AVEM 2 CÂŞTIGĂTORI!! (staţi să mai calculez o dată... e bine)

Maria, cu Vârsta
... See more
Dragii mei,

A venit vremea să-i premiem pe cei mai înspăimântători dintre noi, cei care ne-au făcut sângele să ne îngheţe în vine.

Îmi cer scuze că nu am închis la timp. 2 punctaje au venit prea târziu însă, aşa că le mulţumim mult pentru comentarii lui Ciprian şi Ramonei, dar nu adunăm şi punctele lor.

Iată clasamentul:

AVEM 2 CÂŞTIGĂTORI!! (staţi să mai calculez o dată... e bine)

Maria, cu Vârsta şi Valentin, cu Sfârşitul istoriei... împart prima treaptă a podiumului. Dau însă întâietate vârstei şi o trec pe Maria întâi.

1. Maria, Vârsta - 24 de puncte - Premiu: Un calendar în ani lumină.
1. Valentin, Sfârşitul istoriei şi teroarea ficţiunii - 24 de puncte - Premiu: O busolă roşie, fără ac.
3. Aceeaşi Mărie, cu altă fobie, Mecanismele singurătăţii - 16 puncte - Premiu: Nişte hapuri cu otravă pentru pisici.
4. Lucia, Toamna ucigaşă - 13 puncte
Premiu:

5. Lucia, Scriind din frică de iubire - 11 puncte - Premiu: Ediţia princeps cu dedicaţia autorului.
6. Ramona, Destin inexorabil - 2 puncte - Premiu de consolare pentru rude: O cruce în cimitirul de la Săpânţa

Vă mulţumesc tuturor şi îmi asum vina pentru participarea limitată. Trebuia să fac mai multă reclamă. Data viitoare fac un studiu de marketing, definesc publicul ţintă şi îi strâng cu uşa până participă.

Oricum, în lipsa unei creşteri cantitative, ne putem lăuda, după părerea mea, cu o mică creştere calitativă.

Felicitări tuturor!!!

[Edited at 2005-10-17 10:55]
Collapse

Halaman dalam topik:   [1 2] >

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Concurs literar - Frica - Punctare

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »