naplata od agencije iz USA
Penyiaran jaluran : 1jelena (X)
1jelena (X)
1jelena (X)
Local time: 13:17
Bahasa Serbia hingga Bahasa Inggeris
+ ...
Jul 16, 2010

Imam jedno pitanje za prevodioce koji rade za agencije iz Amerike: Da li je moguće naplatiti prevod Wire transferom na račun tj. bez Paypal-a ili Moneybookers-a.
Hvala

Miroslav Jeftic
Miroslav Jeftic  Identity Verified
Ahli (2009)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Serbia
+ ...
:) Jul 16, 2010

Nemam iskustva sa američkim agencijama, ali ne vidim zašto ne bi bilo moguće.

Lingua 5B
Lingua 5B  Identity Verified
Bosnia dan Herzegovina
Ahli (2009)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Croatia
+ ...
Jeste, moguće je.. Jul 16, 2010

.. ukoliko agencija želi tako platiti. I najčešće ne plaćaju troškove transfera, već ih sami morate pokriti. Tako da ćete na kraju završiti s manjim iznosom od onog koji ste zaradili.

Mislim da Moneybookers nije moguć s SAD-om.

Katarina Delic
Katarina Delic  Identity Verified
Ahli (2008)
+ ...
Moguće je... Jul 16, 2010

Naravno da je moguće. Treba Vam IBAN i SWIFT kod.

Moneybookers zaista nije više moguć sa Amerikom.

Postoji i mogućnost da Vam pošalju ček običnom poštom. Malo se duže čeka na naplatu (u raiffeisen banci mesec dana, u intesi mesec i po od trenutka kada im predate ček). Ja u poslednje vreme preferiram čekove, a ne znam ni sama zašto

Mira Stepanovic
Mira Stepanovic  Identity Verified
Serbia
+ ...
Za male poslove je neisplativo Jul 17, 2010

Upravo tako:
Lingua 5B wrote:
.. ukoliko agencija želi tako platiti. I najčešće ne plaćaju troškove transfera, već ih sami morate pokriti. Tako da ćete na kraju završiti s manjim iznosom od onog koji ste zaradili.

Mislim da Moneybookers nije moguć s SAD-om.

Meni je jedna agencija naplaćivala 50 USD po transferu, bez obzira na sumu koju je bilo potrebno prebaciti na moj račun. To su uostalom i navodili prilikom objavljivanja poslova na ProZ.com-u. Poslovi su bili relativno mali pa je ta šema bila za mene neisplativa tako da sam prestala da radim za njih.

Želim vam svima prijatan vikend,

Mira

[Edited at 2010-07-17 10:49 GMT]

Katarina Delic
Ahli (2008)
+ ...
Zavisi kako se dogovorite... Jul 17, 2010

Ja sam imala slučajeve gde sam sama plaćala troškove transfera, gde sam plaćala jedan deo i gde nisam ništa plaćala.

I kada Vam pošalju ček platićete neku proviziju. Meni su u banci rekli da se ne zna tačno kolika će biti provizija sve do konačne naplate čeka. Poslednji put sam za nekih 400 USD platila proviziju od 800 dinara.

Lingua 5B
Bosnia dan Herzegovina
Ahli (2009)
+ ...
Pitanje u vezi čeka Jul 20, 2010

Katarina Delic wrote: Poslednji put sam za nekih 400 USD platila proviziju od 800 dinara.

Konvertor mi kaže da je 800 dinara oko 7 €, što mi djeluje neobično povoljno. Možete li mi molim vas reći u kojoj banci je to bilo i kada ( jer se stalno nešto mijenja, pa je bitno da je informacija svježa). Hvala.

Katarina Delic
Ahli (2008)
+ ...
Raiffeisen Jul 20, 2010

Lingua 5B wrote:

Katarina Delic wrote: Poslednji put sam za nekih 400 USD platila proviziju od 800 dinara.

Konvertor mi kaže da je 800 dinara oko 7 €, što mi djeluje neobično povoljno. Možete li mi molim vas reći u kojoj banci je to bilo i kada ( jer se stalno nešto mijenja, pa je bitno da je informacija svježa). Hvala.

Ovo je bilo u raiffeisen banci. Odlučila sam da odem kod njih jer mi se smučila banka intesa. Kada sam im dala ček, rekli su da treba odmah da platim 800 din. kao proviziju a da kada ček bude odobren, proveren ili već šta može da se desi da naplate još neku proviziju jer se, kako oni kažu, nikad ne zna kojim putevima taj neko šalje novac (možda se nisam adekvatno izrazila). Kada je nakon mesec dana isplata čeka odobrena, rekli su mi da nema nikakve dodatne provizije. I ja sam se začudila. Dobila sam pun iznos čeka (jer sam proviziju od 800 din već platila).
Ovo odozgo je bilo pre mesec dana, a juče mi se desilo slično za iznos od 420 dolara - uzela sam pun iznos čeka ali se ne sećam tačno koliku sam proviziju platila pre mesec dana, znam da je bilo nešto sitno.

Znam da sam u intesi plaćala mnogo veću proviziju.

Ne znam da li će ovako biti stalno...

Katarina Delic
Ahli (2008)
+ ...
Dodatak... Jul 20, 2010

Samo da dodam... U intezi su odmah znali kolika je ukupna provizija, tj. određeni procenat su uzimali. I uvek je bilo mnogo viša nego ova koju plaćam u raiffeisen. Čudno, zar ne?

[Edited at 2010-07-20 20:38 GMT]

Lingua 5B
Bosnia dan Herzegovina
Ahli (2009)
+ ...
Hvala.. Jul 21, 2010

Hvala puno za informacije, Katarina.

Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

naplata od agencije iz USA

Translation news in Serbia

Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »