Українськомовні пошукові спайдери pro & contra
Penyiaran jaluran : mk_lab
mk_lab
mk_lab  Identity Verified
Ukraine
Ahli (2004)
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Rusia
+ ...
Apr 7, 2006

Відкрив для себе дивну штуку. Виявляється, найкращім українськомовним пошуковим сайтом є rambler.ru
Це не реклама, а результат дослідів. Нещодавно намагався відшукати кілька технічних термінів усілякими гуглами: google.com.ua, gogle.ru, google.com

Усі вони показали себе "аж ніяк" у �
... See more
Відкрив для себе дивну штуку. Виявляється, найкращім українськомовним пошуковим сайтом є rambler.ru
Це не реклама, а результат дослідів. Нещодавно намагався відшукати кілька технічних термінів усілякими гуглами: google.com.ua, gogle.ru, google.com

Усі вони показали себе "аж ніяк" у порівнянні із трохи забутим старим Рамблером (rambler.ru).

Це не реклама. Перевірте власноруч (я перевіряв і на інших прикладах).

Вважаю, що справа тут у тому, що гугли надто ретельно ставляться до меж пошуку, тому наші досягнення не попали до google.com та google.ru

А проекту google.com.ua не наділяється достатня увага. Чи то спайдеровий сервер слабенький, чи то просто таке відношення (згадайте нещодавні "Перегортала", які "узнеможливлюють писульки").

Таким чином, мій висновок такий (дивний навіть для мене самого): найкращім пошуковим сайтом для українськомовної термінології є Rambler.

А хто знає ще щось цікаве?

[Edited at 2006-04-07 17:35]

[Edited at 2006-04-08 07:27]
Collapse

cherepanov
cherepanov  Identity Verified
Ukraine
Local time: 01:09
Ahli (2005)
+ ...
Гугли теж працюють нормально Apr 8, 2006

Михайло,

Я колись перекладав паспорт безпеки на українську та зустрів незрозуміле скорочення, про яке спитав на Прозі. Відповідь додав до словнику на прозівському сайті. Місяць тому перекладав вже на російську інший паспорт безпеки, геть забув про те, що колись вже питав про це, і, дивна річ, Гугл російський мені видав моє минуле запитання украінською з відповіддю Ніконова.

Так що не все пагано з Гуглами.

Дмитро

mk_lab
mk_lab  Identity Verified
Ukraine
Ahli (2004)
+ ...
TOPIC STARTER
ПроЗ - це інша пісня Apr 8, 2006

Привіт, Дмитро

ПроЗ - це ж американський сайт. Тому він і гуглиться нормально. Тай взагалі, ця відкритість Прозу навіть занадто вже нав'язлива. Наприклад, мій колишній шеф (американець) випадково натрапив на мої відповіді (хоч я навмисно не виставляю свого реального і�
... See more
Привіт, Дмитро

ПроЗ - це ж американський сайт. Тому він і гуглиться нормально. Тай взагалі, ця відкритість Прозу навіть занадто вже нав'язлива. Наприклад, мій колишній шеф (американець) випадково натрапив на мої відповіді (хоч я навмисно не виставляю свого реального імені), тай дав легкого прочухана: "тобі що - працювати на нас набридло..."

А спробуй прогуглити якісь простенькі технічні (але не дуже поширені) терміни, та порівняти результати з Рамблером.

[Edited at 2006-04-08 18:16]

[Edited at 2006-04-08 18:18]
Collapse

_Alena
_Alena
Ukraine
Local time: 01:09
Bahasa Sepanyol hingga Bahasa Ukraine
+ ...
Так, Гугль слабкуватий Apr 10, 2006

Якось нещодавно було питання в Кудозі, так я у Гуглі не знайшла жодного прикладу, а потім знайшла підтвердження на Меті (www.meta-ukraine.com). Я для пошуку українською цим сервером користуюся.

Anna Dundiy (X)
Anna Dundiy (X)  Identity Verified
Local time: 23:09
+ ...
Рамблер і для мене Apr 18, 2006

Я теж для пошуку українських відповідників використовую переважно Рамблер. Навіть та сама Мета знаходить менше результатів. Гугль я взагалі майже не використовую для української- ну, дуже він слабенько працює.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Українськомовні пошукові спайдери pro & contra

Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »