hrvatski pravopis Penyiaran jaluran : Pavle Perencevic
|
Pavle Perencevic Kanada Local time: 21:18 Ahli (2002) Bahasa Serbia hingga Bahasa Inggeris + ...
Vidim da je izdato vise knjiga razlicitih autora koje u naslovu imaju "hrvatski pravopis" (Anic, Silic etc.) pa me zanima da li bilo koja od tih knjiga ima status zvanicnog hrvatskog pravopisa i koju biste mi knjigu preporucili kao merodavnu po tom pitanju ako tako nesto postoji | | |
trenutno nisam blizu svojih izvora, no obvezujem se da vam u najskorije vrijeme dostavim informaciju o tome šta koristiti... u međuvremenu, pokušajte pogledati na stranicama različitih sveučilišta u hrvatskoj. obično imaju program i literaturu za studije, pa ćete vjerovatno tamo naći nešto za što će se moći reći da je zvanično. možete i uputiti direktno pitanje sveučilištu u zagrebu.
pozdrav i čujemo se uskoro. | | |
lisari (X) Local time: 06:18 Hrvatski pravopis | Aug 11, 2005 |
Za hrvatski pravopis najbolje je posluiti se knjigom Stjepana Babića, Boidara Finke i Milana Mogua HRVATSKI PRAVOPIS, koja je neka vrsta "BIBLIJE" studentima hrvatskog jezika i knjievnosti, kao i onima koji se hrvatskim jezikom ne bave kao profesionalci.
Nadams se da sam pomogla. | | |
Pavle Perencevic Kanada Local time: 21:18 Ahli (2002) Bahasa Serbia hingga Bahasa Inggeris + ... TOPIC STARTER
Dusice, hvala najlepse na savetu.
Dusica wrote:
trenutno nisam blizu svojih izvora, no obvezujem se da vam u najskorije vrijeme dostavim informaciju o tome šta koristiti... u međuvremenu, pokušajte pogledati na stranicama različitih sveučilišta u hrvatskoj. obično imaju program i literaturu za studije, pa ćete vjerovatno tamo naći nešto za što će se moći reći da je zvanično. možete i uputiti direktno pitanje sveučilištu u zagrebu.
pozdrav i čujemo se uskoro. | |
|
|
Pavle Perencevic Kanada Local time: 21:18 Ahli (2002) Bahasa Serbia hingga Bahasa Inggeris + ... TOPIC STARTER
Koleginice lisari, hvala veliko na korisnoj informaciji.
lisari wrote:
Za hrvatski pravopis najbolje je posluiti se knjigom Stjepana Babića, Boidara Finke i Milana Mogua HRVATSKI PRAVOPIS, koja je neka vrsta "BIBLIJE" studentima hrvatskog jezika i knjievnosti, kao i onima koji se hrvatskim jezikom ne bave kao profesionalci.
Nadams se da sam pomogla. | | |
Tiada moderator ditugaskan khusus untuk forum ini.
To report site rules violations or get help, please contact
site staff »