Transit
Penyiaran jaluran : Andras Szivak
Andras Szivak
Andras Szivak
Local time: 14:41
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary
+ ...
May 26, 2004

Tudja-e valaki, hogy kompatibilie-e egymással a Transit és a Trados? Át lehet-e tenni a Transitban íródott szöveget Tradosba, majd vissza?

Csaba Ban
Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Ahli (2002)
+ ...
sic transit.... May 26, 2004

Pár éve kellett dolgoznam Transittal (2.7 verzió), és szenvedés volt - igaz, szokás szerint DV-be akartam konvertálni. Ha jól sejtem, azóta kijött egy jobban használható újabb verzió is (Transit XV?)
Az angol és német nyelvű fórumokon biztosan találsz erről a témáról használható választ. Konkrétan emlékszem, hogy az utóbbi 1-2 hétben is felvetődött ez a téma.

Péter Tófalvi
Péter Tófalvi  Identity Verified
Hungary
+ ...
csehek Jun 2, 2004

Andras Szivak wrote:

Tudja-e valaki, hogy kompatibilie-e egymással a Transit és a Trados? Át lehet-e tenni a Transitban íródott szöveget Tradosba, majd vissza?

Bevállaltad a csehektől?
Mert akkor csehül állsz

Andras Szivak
Andras Szivak
+ ...
TOPIC STARTER
Csehül? Jun 2, 2004

Nem csehektől kaptam és szerencsére csak lektorálás volt jó fordító után. Csak a szemem könnyezett, mert a Transitban nem lehet felnagyítani a szöveget.

De Péter, nem vagy egy kis fáziskésésben? Ui. a munkát már rég leadtam.

Péter Tófalvi
Péter Tófalvi  Identity Verified
Hungary
+ ...
hiába, no Jun 4, 2004

Andras Szivak wrote:
De Péter, nem vagy egy kis fáziskésésben? Ui. a munkát már rég leadtam.

Lehet, de én ilyen ráérős vagyok

Rekka
Rekka  Identity Verified
Bahasa Hungary hingga Bahasa Jerman
+ ...
Nagyobb betuk a Transitban Jun 9, 2004

Csak a szemem könnyezett, mert a Transitban nem lehet felnagyítani a szöveget.

A Transitban kovetkezokeppen lehet nagyitani a betuket minden fele szaktudomany nelkul, az ingyenes verzioban is: Options - Profile - Settings -Editor - Font - Select - Size

Andras Szivak
Andras Szivak
+ ...
TOPIC STARTER
Felnagyítás Jun 10, 2004

Köszönöm, ennek nagy hasznát fogom venni, ha esetleg még egyszer valaha az életben kénytelen leszek Transitban dolgozni. "Szaktudomány" tényleg nem kell hozzá, csakhogy először használtam. Más programokban nincs ennyire eldugva ez a menü.

Lehet, hogy a Trados-ról áttérek a Transit-ra?

Andras Szivak
Andras Szivak
+ ...
TOPIC STARTER
Transit profik figyelem Oct 22, 2004

Kedves Transitot jól ismerő kollégák! Tudja-e valaki, hogyan lehet a fordítás helyén megjelenő eredeti szöveget a lehető leggyorsabban törölni vagy kijelölni? Esetleg egy billentyűkombinációval?

Andras Szivak
Andras Szivak
+ ...
TOPIC STARTER
Köszönöm a segítséget Oct 25, 2004

Kedves Réka! Köszönöm a gyors segítséget, bár nem kellett volna e-mailben küldened, itt is közzétehetted volna. Akit esetleg érdekel Ctrl + U

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Penyelaras-penyelaras forum ini
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Transit

TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »