Moneybookers problema
Penyiaran jaluran : Ivan Frankovics
Ivan Frankovics
Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
Local time: 21:02
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary
+ ...
Jun 15, 2004

Mintha mar lett volna szo a Moneybookersrol, de nem talalom a topicot, ezert itt osztom meg veletek a problemamat.

Tobbszor utaltam mar penzt a Moneybookerses szamlamra. Elso alkalommal majdnem egy honap volt mire jovairtak a 20 000 forintos probaosszegmet. Majd ovatosan 5000-rel probalkoztam legkozelebb, az 5 nap alatt ment at. Persze mindket alakalommal suru levelvaltasra volt szukseg mire megtalaltak a penzem.

Az 5 napot sikerkent ertekeleve, most egy joval nagyobb o
... See more
Mintha mar lett volna szo a Moneybookersrol, de nem talalom a topicot, ezert itt osztom meg veletek a problemamat.

Tobbszor utaltam mar penzt a Moneybookerses szamlamra. Elso alkalommal majdnem egy honap volt mire jovairtak a 20 000 forintos probaosszegmet. Majd ovatosan 5000-rel probalkoztam legkozelebb, az 5 nap alatt ment at. Persze mindket alakalommal suru levelvaltasra volt szukseg mire megtalaltak a penzem.

Az 5 napot sikerkent ertekeleve, most egy joval nagyobb osszeget utaltam ide, de persze most mar 7 munkanap utan sem erkezett meg.

Van valakinek hasonlo tapasztalata,vagy ti csak a lovetta begyujtesee hasznaljatok ezt a szolgaltatast? Ha igen, van valakinek tapasztalata arrol, hogy a beerkezett penzekbol milyen koltseg aran lehet "kenyeret" venni, azaz valmilyen sajat forint/devizaszamlara juttatni a penzt?

Koszi,
Ivan
Collapse

Eva Blanar
Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
+ ...
Eddig csak egyszer utaltam "haza" onnan... Jun 15, 2004

... de nekem is hasonló volt a tapasztalatom, rájuk kellett szólni, és aztán valahogy 72 eurocenttel kevesebb érkezett meg (ami lehet, hogy a reklamáció ára volt), ami könyvelési szempontból igen kellemetlen. Úgyhogy most úgy döntöttem, összevárok egy nagyobb összeget - de ezek szerint azzal még rosszabb is lehet.

A Moneybookers-számlát én kifejezetten az egyik ügyfelem kérésére nyitottam meg, a beérkezésekkel nincs is semmi gond, a jóváírás 24 ór�
... See more
... de nekem is hasonló volt a tapasztalatom, rájuk kellett szólni, és aztán valahogy 72 eurocenttel kevesebb érkezett meg (ami lehet, hogy a reklamáció ára volt), ami könyvelési szempontból igen kellemetlen. Úgyhogy most úgy döntöttem, összevárok egy nagyobb összeget - de ezek szerint azzal még rosszabb is lehet.

A Moneybookers-számlát én kifejezetten az egyik ügyfelem kérésére nyitottam meg, a beérkezésekkel nincs is semmi gond, a jóváírás 24 órán belül megtörténik, rögtön jön az email, ami nagyon szimpatikus. Azt is tudom, hogy Nyugat-Európában ez talán a legnagyobb presztizsű "facility", állítólag az EU intézményei is támogatják ezt a fizetési módozatot, itthon viszont nem nagyon ismerik: a Western Union jobban szem előtt van.

A kivét viszont azért nehéz, mert minden országban van nekik egy levelezőbankjuk (Magyarországon tudtommal a CIB), vagyis több helyen is elakadhat a dolog - a levelező banknál is, a számlavezetőnél is - rálátásod viszont nincs a folyamatra. Az én számomra ugyanis a magyar bankoknál az a kellemetlen, hogy ők mindig élből hárítanak: nem tudunk semmit, "az indító felet tessék megkérdezni" (igenám, de én vagyok az indító fél). Ráadásul általában 2 nap, amíg jóváírják az összeget, de a tényleges beérkezésről soha nem értesítenek, csak a jóváírás időpontjáról (a magyar bankok mindig túlbiztosítják magukat).

Ami a költségeket illeti: tudtommal a lakossági devizaszámlára történő utalás/ befizetés mindenütt ingyenes (onnan olcsóbb a felvétel is, viszont úgy nézem, rosszabbak az átváltási árfolyamok), a céges bankszámláknál viszont óriási eltérések vannak a kondíciókban az egyes bankok között, illetve a szolgáltatáscsomagok szerint. Ha cégként akarod elszámolni a pénzt, akkor mindenesetre banki átutalásnak kell lennie (vagy készpénzes számlát kell kiállítanod) és mindkét esetben ennek költségei vannak, amiket viszont akkor, ha lakossági számlára utalsz, nem tudsz érvényesíteni.

Sajnos, én nem látom nyomát annak sem, hogy az EU-csatlakozás bármiféle változást hozott volna a banki átutalások díjazása területén - tud valaki valami biztatót?
Collapse

Ivan Frankovics
Ivan Frankovics  Identity Verified
Hungary
+ ...
TOPIC STARTER
IBAN, a nemzetközi bankszámlaszám Jun 15, 2004

IBAN, a nemzetközi bankszámlaszám

Az Európai Unióban és Európa más államaiban is bevezetésre kerül az egységes felépítésű nemzetközi bankszámlaszám, az IBAN (International Bank Account Number). Az IBAN használata Önnek is elősegítheti az Európán belüli nemzetközi fizetési ügyletek pontosabb, gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb lebonyolítását

Idegen bankköltség
- EU viszonylatban lebonyolított EUR átutalások esetén
- EU
... See more
IBAN, a nemzetközi bankszámlaszám

Az Európai Unióban és Európa más államaiban is bevezetésre kerül az egységes felépítésű nemzetközi bankszámlaszám, az IBAN (International Bank Account Number). Az IBAN használata Önnek is elősegítheti az Európán belüli nemzetközi fizetési ügyletek pontosabb, gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb lebonyolítását

Idegen bankköltség
- EU viszonylatban lebonyolított EUR átutalások esetén
- EUR 12.500 összegig
- IBAN és BIC megadása esetén: EUR 0
- IBAN vagy BIC hiányában: EUR 7,5
- EUR 12.500 - EUR 50.000 között: EUR 15
- EUR 50.000 fölött: ténylegesen felmerült idegen költség

- nem EU viszonylatban vagy nem EUR-ban: ténylegesen felmerült idegen költség

Hozzateszem, hogy az OTP pofatlanul emeli a dijait (Pl. kp. felvet ATM-boL).
Collapse

Eva Blanar
Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
+ ...
Igen, a jelek szerint az IBAN a nyerő Jun 22, 2004

http://www.ecbs.org/Download/Tr201reg.pdf

Május elsejétől a Magyarországra irányuló átutalások (IBAN és SWIFT-kód megadása esetén) belföldinek számítanak, tehát már a Moneybookers-nél is jobbak a EU-beli megbízók számára. Most már csak azt nem tudom, hogy az érkeztetés hogyan fog menni...

Péter Tófalvi
Péter Tófalvi  Identity Verified
Hungary
+ ...
moneybókersz Jun 24, 2004

Malcolm Lawrence írta a levlistáján, hogy vele is kekeckedett a moneybookers.
szerintem a kivéteket azért hátráltatják, hogy a pénz nekik kamatozzon.
Nekem is ilyen tapasztalataim vannak, és másnak is.
Én részemről elfelejtettem a moneybookers-t.

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Penyelaras-penyelaras forum ini
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Moneybookers problema

Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »