Halaman dalam topik: < [1 2] | KudoZ dömping Penyiaran jaluran : Csaba Ban
| Ivan Frankovics Hungary Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ...
Hello,
Én a magam részéről megengedettnek, sőt (mivel Aug vege ota nem volt erdemi hozzaszolas) kivanatosnak tartom a cinkelos-beszolos hozzaszolasokat, felpezsditendo a forumot.
En volt hogy naponta tobbszor megneztem a forumot, es mindig azt lattam, hogy: utolso hozzaszolo Bence Agi Aug 27. Szerintem annal ez jobb, megha neha kicsit \"cinkeljuk\" is egymast.
Udv,
Ivan | | | Kisspeter Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary
Egyetértek Iván! Nem értem, minek kell egyáltalán foglalkozni azzal, ha valaki több kérdést tesz föl? A hölgy hozzászólók stílusa egy kicsit a könyvelőmére emlékeztet, amikor Démoklész kardját emlegeti (remélem, ez még nem minősül rasszista hozzászólásnak). Lányok - relax! | | | Andras Szivak Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... A passzivitásról | Oct 4, 2002 |
Én azért nem szóltam hozzá azóta, mert az a benyomásom támadt, hogy az én üzeneteimet ti nem látjátok, ui. senki nem reagált az írásaimra. Az én gépemen megjelent a hozzászólásom, azonban az utánam következő mindig az előttem lévő üzenetére válaszolt. Ezek uton feladtam, mert magamban nincs kedvem levelezni. Ami a dömpinget illeti, irigylem azt, aki ilyesmiből ügyet csinál, mert azt jelenti, hogy kevés dolga van. | | | Palko Agi Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... magyarul tudni | Oct 4, 2002 |
Nekem nagyon is sok a munkám, mégis jólesik néha benézni ide, olvasgatni...
Először is szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget. Mostanában én is sokat kérdeztem, ritkán jutok Nethez, és nehezebben tudok utánanézni dolgoknak. Mindenki nagyon rendes volt velem! Köszi. 
A thread témájához visszatérve: én sokáig tanítottam magyart külföldieknek, és valóban azt tapasztalom,... See more Nekem nagyon is sok a munkám, mégis jólesik néha benézni ide, olvasgatni...
Először is szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget. Mostanában én is sokat kérdeztem, ritkán jutok Nethez, és nehezebben tudok utánanézni dolgoknak. Mindenki nagyon rendes volt velem! Köszi. 
A thread témájához visszatérve: én sokáig tanítottam magyart külföldieknek, és valóban azt tapasztalom, hogy egy bizonyos szint után sokan azt hiszik, na, kész, tudnak magyarul. Nem realizálódik bennük, hogy van még egy-két-három szint, amit be kell venniük... Én ilyenkor szoktam olyan szöveget adni nekik, amitől rettenetesen megijednek. És azok a szövegek még mindig gyerekjátékok a KudoZ kérdésekben idézett szöveghez képest...
Szerintem is jó dolog, ha segítünk azon, aki rászorul. Csak néha attól félek, nehogy egy-egy véletlen látogató néhány ilyen ProZ-tag alapján ítéljen meg mindannyiunkat.
Mindenkinek jó munkát, és azért írjatok néha. Nem kell megvárni, míg Iván kitalál valami polgárpukkasztót, hogy beinduljon a társalgás ) ▲ Collapse | |
|
|
Csaba Ban Hungary Local time: 03:13 Ahli (2002) Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... TOPIC STARTER
Nem azért tettem szóvá a pár nappal ezelőtti Kudoz-dömpinget, hogy bojkottáljuk a válaszadást: teljesen egyetértek Évával, vagyis tök mindegy, hogy az egyes emberek pontjai honnan jönnek össze. Konkrétan az bosszantott - kb. a 15. kérdés után - hogy hogyan vállalhat valaki egy adott nyelvpárban munkát, ha ilyen alapvető megértési problémái vannak.
Andrásnak: igen, az utóbbi hetekben eléggé kevés fordítási munkám van, viszont végre van időm más proj... See more Nem azért tettem szóvá a pár nappal ezelőtti Kudoz-dömpinget, hogy bojkottáljuk a válaszadást: teljesen egyetértek Évával, vagyis tök mindegy, hogy az egyes emberek pontjai honnan jönnek össze. Konkrétan az bosszantott - kb. a 15. kérdés után - hogy hogyan vállalhat valaki egy adott nyelvpárban munkát, ha ilyen alapvető megértési problémái vannak.
Andrásnak: igen, az utóbbi hetekben eléggé kevés fordítási munkám van, viszont végre van időm más projektjeimre 
▲ Collapse | | | Eva Blanar Hungary Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... | Kisspeter Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary
Bocsika, most nagyon szíven ütöttél volna, ha billentyűzetemen az \"a\" betű nem az \"é\" mellett volna és ez nem elütés lenne. Különben pedig az érthetőséget nem zavarta, úgy hogy nem tök mindegy - relax, Éva! | | | Ildiko Santana Amerika Syarikat Local time: 18:13 Ahli (2002) Bahasa Hungary hingga Bahasa Inggeris + ... Penyelaras forum ini A magyar fordítói közösségünkben is van ilyen | Oct 5, 2002 |
Quote:
On 2002-10-02 19:39, Ban Csaba wrote:
A hölgy válaszleveléből nem igazán derült ki, hogy miért is mer magyarból fordítani, ha ennyire nem ismeri a nyelvet. Egyébként a profiljából kiderül, hogy vagy tíz különböző nyelvből vállal fordítást... nem is tudom...
Sajnos pénzért sokan bármire képesek.
| |
|
|
Ildiko Santana Amerika Syarikat Local time: 18:13 Ahli (2002) Bahasa Hungary hingga Bahasa Inggeris + ... Penyelaras forum ini sötétség délben | Oct 5, 2002 |
Quote:
On 2002-10-04 08:40, Kisspeter wrote:
A hölgy hozzászólók stílusa egy kicsit a könyvelőmére emlékeztet, amikor Démoklész kardját emlegeti
1. Damoklész
2. Előítélet, negatív megkülönböztetés, anonim böffenetek - még mindig.
Bárcsak találnál értelmesebb / hasznosabb elfoglaltságot! (Vigyázz, az nehogy a fordítás legyen!)
| | | Endre Both Jerman Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Jerman Új billentyuzet | Oct 9, 2002 |
Igazad van, Péter, én is unom már a szokványos magyar billentyuzetet, jó lenne váltani. Melyik is az, amelyiken az \"a\" az \"é\" mellett van? 
A barátnom most figyelmeztet: a magyar billentyuzeten mind az \"a\", mind az \"é\" a kisujj fennhatósága alá tartozik, talán ez volt a probléma...
Na, most én is elárultam, hogy nem vagyok tele munkával ... See more Igazad van, Péter, én is unom már a szokványos magyar billentyuzetet, jó lenne váltani. Melyik is az, amelyiken az \"a\" az \"é\" mellett van? 
A barátnom most figyelmeztet: a magyar billentyuzeten mind az \"a\", mind az \"é\" a kisujj fennhatósága alá tartozik, talán ez volt a probléma...
Na, most én is elárultam, hogy nem vagyok tele munkával .
Quote:
On 2002-10-05 07:27, Kisspeter wrote:
...most nagyon szíven ütöttél volna, ha billentyűzetemen az \"a\" betű nem az \"é\" mellett volna...
▲ Collapse | | | Eva Blanar Hungary Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... | Csaba Ban Hungary Local time: 03:13 Ahli (2002) Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... TOPIC STARTER lüktető mazsola | Oct 10, 2002 |
Nagyon szuper! Igazándiból villamossági karos műegyetemistának kell lennie az embernek, hogy igazán élvezze. Kedvencem rögtön az elején a \"lüktető mazsola\" volt. | |
|
|
Endre Both Jerman Local time: 03:13 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Jerman
Én egy watthour meter-t szeretnék karácsonyra... | | | Attila Piróth Perancis Local time: 03:13 Ahli Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... | Halaman dalam topik: < [1 2] | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » KudoZ dömping Pastey |
---|
Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
| CafeTran Espresso |
---|
You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |