Halaman dalam topik: < [1 2 3] > | PayPal a könyvelésben Penyiaran jaluran : László Kovács
| Ivan Frankovics Hungary Local time: 11:55 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... AFA, teljesités, forint, deviza | Jan 9, 2007 |
Eva hozzaszolasahoz (keso van, igy csak remelem, h relevans a hozzaszolasom)
A pénz beérkezésekor elkerülhetetlenül lesz átváltási (árfolyam-)nyereséged vagy veszteséged,
>a penz beerkezesekor nem realizald arf. nyereseg/veszteseg keletkezik. realizalasa a deviza forintra valo atvaltasakor tortenik csak. de valoban, az adoalapot (TANYA) noveliheti/csokkentheti.
EVA es arfolyamnyereseg > en ezt meg nem hallottam, de nem is kizart, h igy van. en meg ott r... See more Eva hozzaszolasahoz (keso van, igy csak remelem, h relevans a hozzaszolasom)
A pénz beérkezésekor elkerülhetetlenül lesz átváltási (árfolyam-)nyereséged vagy veszteséged,
>a penz beerkezesekor nem realizald arf. nyereseg/veszteseg keletkezik. realizalasa a deviza forintra valo atvaltasakor tortenik csak. de valoban, az adoalapot (TANYA) noveliheti/csokkentheti.
EVA es arfolyamnyereseg > en ezt meg nem hallottam, de nem is kizart, h igy van. en meg ott ragadtam le, h EVA-s nem szlazhat az EU-ba.
Moneybookers>ceges szamla. en ilyet biztos nem csinalnek. errol sincs bizonylat, az en konyvelom biztos nem konyvelne le.
Moneybookers>maganszamla>ceges szamla. hat en ezt sem tennem, az sicher.
Forintban kulfoldre minden tovabbi nelkul lehet szamlazni, de talan nem ez a jovo utja.
Forditas eseten kulfold a teljesites helye, ezert targyi adomentes, azaz nincs AFA.
Tehat pl. nagy osszegnel kerni kell a banki atutalast, kis osszegnel pedig miert ne mukodne a kp-s szla? Szviteli szempontbol persze nem tokeletes, de mi az? ▲ Collapse | | | Zoltán Medgyesi Hungary Local time: 11:55 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary Ne viccelj már... | Jan 9, 2007 |
Katalin Horvath McClure wrote:
Elnézést, ha ezzel bárkit is megsértettem.
Már miért sértettél volna meg?
Önszorgalomból követek egy könyvelői fórumot is, ismeretségi körben is van pár könyvelő, és a következőket szűrtem le magamnak:
- folyamatosan ellenőrizni a könyvelő munkáját
- sok könyvelőnek probléma a devizás befolyások kezelése
- a pechtől semmi jót nem várni, sem hozzáállásban, sem hozzáértésben
Ehhez képest az amerikáner "küldjünk egy HTML számlát e-mailben" hozzáállás egy álom. | | | Eva Blanar Hungary Local time: 11:55 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... Még pár szösszenet | Jan 9, 2007 |
Ivánnak:
igen, persze, átváltáskor realizálódik, tudtommal is adószempontból akkor kell figyelembe venni (ezért érdemes lehet esetleg sétáltatni számlák között, de az biztosan nem jó megoldás az adóellenőrök szemében - ellenben van benne pláne: ha a fizetésig megerősödött a forint, akkor árfolyamveszteséged lesz, ha azonnal átváltod, így kevesebb az adód, ha viszont nincs rá a szükséged, akkor kivárod, amíg visszagyengül, így többet adózol u... See more Ivánnak:
igen, persze, átváltáskor realizálódik, tudtommal is adószempontból akkor kell figyelembe venni (ezért érdemes lehet esetleg sétáltatni számlák között, de az biztosan nem jó megoldás az adóellenőrök szemében - ellenben van benne pláne: ha a fizetésig megerősödött a forint, akkor árfolyamveszteséged lesz, ha azonnal átváltod, így kevesebb az adód, ha viszont nincs rá a szükséged, akkor kivárod, amíg visszagyengül, így többet adózol utána, de több a forintja is a cégnek, és akkor, amikor éppen fel kell tölteni a forintszámlát)
az evásoknak már közösségi adószámuk is lehet! már miért is ne lenne, amikor mindenki más csak az eredmény után fizeti az adót, ők meg a teljes exportbevétel 25%-át leperkálják? ők a legjobb exportőrök
mzdude:
először nem értettem a pechet, de aztán leesett a tantusz
nem, tényleg óriási javulás van, de lehet, hogy nekem túl egyszerű kis ügyeim vannak
a könyvelő-ügyet viszont szeretném határozottan megerősíteni: ha már mindenképpen van devizás bevételetek is, vezessetek külön számlakönyvet, akár devizanemenként, a többségük ugyanis remekül lavíroz forintvonalon, de a devizától szerintem félnek ▲ Collapse | | | Fordítói vállalkozás és számlázas | Jan 31, 2007 |
Először is szeretném magam bemutatkozni: a nevem Galwas Wlodzimierz (Magyarországon élő Lengyel), és fordítóként szándékozom dolgozni. Mivel fordító vizsgám nem sikerült, egyelőre "irodai szolgáltatások” címén kívánok tevékenykedni addig, amíg nincs fordítói igazolványom, ami el fog dőlni áprilisban, az ismételt vizsgán (a gond az, hogy magyarul lehetetlen megtanulni, hanem így kell születni). Egyébként nyugdíj mellett működni fogok. Természetesen tanulm... See more Először is szeretném magam bemutatkozni: a nevem Galwas Wlodzimierz (Magyarországon élő Lengyel), és fordítóként szándékozom dolgozni. Mivel fordító vizsgám nem sikerült, egyelőre "irodai szolgáltatások” címén kívánok tevékenykedni addig, amíg nincs fordítói igazolványom, ami el fog dőlni áprilisban, az ismételt vizsgán (a gond az, hogy magyarul lehetetlen megtanulni, hanem így kell születni). Egyébként nyugdíj mellett működni fogok. Természetesen tanulmányozni fogok majd szabályokat, stb. de talán addig is tudnának segíteni nekem - ugyanis két banális kérdésem van:
1. ÁFA alanyi menteséget választottam. Kérdés: vajon ez nem járhat majd hátránnyal a leendő ügyfeleim nézve, vagy akár ram nézve?
2. Hogyan történik tulajdonképpen gyakorlatban a számlázás? Meg kell venni számlatömböt, kitölteni a számlát, és postán keresztül elküldeni az ügyfélnek, vagy talán létezik ennek elektronikus módja és útja (ugyanúgy, mint hiszen a maga munka végzésének)? Önök, ezt hogy csinálják (főleg, ha az ügyfél külföldi)?
Tudom, hogy ezekről a kérdésekről Önök már sokszor itt vitatkoztak, de annyira egyszerű dolgokról azt hiszem még nem esett szó, pedig se az önkormányzati ügyintéző asszony, se az ismerős könyvelőnő, se az APEH helyi kirendeltségen semmit sem tudtak nekem erről mondani. Ezért elnézésüket kérem, hogy ezekkel a kérdésekkel ide tolakodtam, de új témát valami miatt nem sikerül indítanom.
Üdvözlettel
Galwas ▲ Collapse | |
|
|
Gabor Kun Hungary Local time: 11:55 Ahli (2006) Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary Re: Fordítói vállalkozás és számlázas | Feb 1, 2007 |
Wlodzimierz Galwas wrote:
1. ÁFA alanyi menteséget választottam. Kérdés: vajon ez nem járhat majd hátránnyal a leendő ügyfeleim nézve, vagy akár ram nézve?
Miért járna hátránnyal? Csak rá kell írni a számlára, hogy alanyi adómentes, és nem kell áfát rátenni.
2. Hogyan történik tulajdonképpen gyakorlatban a számlázás? Meg kell venni számlatömböt, kitölteni a számlát, és postán keresztül elküldeni az ügyfélnek, vagy talán létezik ennek elektronikus módja és útja (ugyanúgy, mint hiszen a maga munka végzésének)? Önök, ezt hogy csinálják (főleg, ha az ügyfél külföldi)?
Belföldre számlázóprogrammal vagy számlatömbbel állítjuk ki. Külföldre angol nyelven. Általában elég az elektronikus, de némely országba hardcopy (papíros) formátum kell. | | | APEH állásfoglalás? | Jul 11, 2008 |
László Kovács wrote:
Nincs esetleg valaki, aki már lejátszotta ezt a kört az APEH-hel? Én most készülök rá, hogy valami állásfoglalást kicsikarjak belőlük
Sikerült valamit kicsikarni? Kíváncsi lennék rá, mert most nálam is aktuális lenne. | | | Erzsébet Ráczné Czopyk Hungary Local time: 11:55 Ahli (2006) Bahasa Rusia hingga Bahasa Hungary + ... SITE LOCALIZER
Katalin Horvath McClure wrote:
László Kovács wrote:
JA múltkor (kb. másfél éve) pl. vámárunyilatkozatot követeltek rajtam az FTP-n feltöltött anyagokról
Nevetséges...
Akkor ha mindjuk telefonon tolmácsolsz külföldre, arról is vámárunyilatkozat kell????
Vigyázz, Kati, ne adj nekik tippeket ;-D | | | Erzsébet Ráczné Czopyk Hungary Local time: 11:55 Ahli (2006) Bahasa Rusia hingga Bahasa Hungary + ... SITE LOCALIZER nekem most zajlik | Aug 15, 2008 |
wercsy wrote:
László Kovács wrote:
Nincs esetleg valaki, aki már lejátszotta ezt a kört az APEH-hel? Én most készülök rá, hogy valami állásfoglalást kicsikarjak belőlük
Sikerült valamit kicsikarni? Kíváncsi lennék rá, mert most nálam is aktuális lenne.
na, kértem végül (a történetem a szomszéd számlás magyar topicban van) én magam ellenőrzést, a Czopyk és Tsának van Moneybookers-e és céges bankszámlája az OTP-nél. A Moneybookers első feltöltésekor kellett (volna) csinálni egy könyvvizsgálói feljegyzést, ahhoz csatolni minden azonosítót (pótlólag elvégezve). A Moneybokers nálunk elsősőrban kifizetésre használatos, lévén eddig fizettem 3600 FT-ot az átutalásokért a banknak, most meg pár centet és slussz. A Moneybookersről kell vezetni egy külön Excelt, arról csak úgy levenni vagy átvezetni (visszavezetni pénzt) a céges bankszámlára nem lehet, magáncélra meg egyáltalán nem. A könyvelésben ez teljesen úgy néz ki, mintha lenne még egy bankszámlánk és azon "mozogna" a pénz. Az utalások létrejöttéről (=succesful transaction) szóló bizonylatot ki kell nyomtatni, aláír+lepecsétel és mellétesz a megfelelő számla + a VIES igazolás, ha EU-s adószámot adott mega fordító.
ha bárkinek egyéb kérdése van írjon az info kukac czopyk pont hu-ra vagy hívjon fel.
Jó munkát, Erzsi | |
|
|
novist Local time: 11:55 Bahasa Hungary hingga Bahasa Inggeris + ... és mit csinálok a pénzzel? | Sep 4, 2008 |
Erzsébet Czopyk wrote:
A Moneybookersről kell vezetni egy külön Excelt, arról csak úgy levenni vagy átvezetni (visszavezetni pénzt) a céges bankszámlára nem lehet, magáncélra meg egyáltalán nem.
Ha sem bankszámlára, sem magánszámlára nem lehet, akkor mit lehet vele csinálni?
"Könyvvizsgálói feljegyzés" - és akinek nincs könyvvizsgálója? | | | Eva Blanar Hungary Local time: 11:55 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... PayPal és Moneybookers | Sep 6, 2008 |
Én kizártnak tartom, hogy semmit ne lehessen csinálni: kérni kell az APEH-től egy állásfoglalást, mert akárhogy is vesszük, ez magyar pénz tárolása külföldön, ami nem szerepel a fiskális politika céljai között.
Ha az ilyen számlák nyitását és használatát cégek esetében a PM vagy az APEH nem engedélyezi, akkor erről kell valami jogszabályt vagy rendelkezést alkotni, az, hogy csúnyán néznek, az nem elég. Ők hivatalosan felvehetik a kapcsolatot a m... See more Én kizártnak tartom, hogy semmit ne lehessen csinálni: kérni kell az APEH-től egy állásfoglalást, mert akárhogy is vesszük, ez magyar pénz tárolása külföldön, ami nem szerepel a fiskális politika céljai között.
Ha az ilyen számlák nyitását és használatát cégek esetében a PM vagy az APEH nem engedélyezi, akkor erről kell valami jogszabályt vagy rendelkezést alkotni, az, hogy csúnyán néznek, az nem elég. Ők hivatalosan felvehetik a kapcsolatot a működtetőkkel is, nekik mondhatják azt, hogy irgum-burgum, kérhetnek tőlük tájékoztatást a céges számlanyitáskor, erre mind vannak játékszabályok, de mi csak a pénzünkhöz szeretnénk hozzájutni, nem?
De a fiskális politikának az is célja ám, hogy minél kevesebb legyen a magyar fizmérleget terhelő átutalás, illetve minél több a befelé irányuló átutalás, tehát valójában jobban jár az állam, ha szigorú ellenőrzés mellett az ember külön elszámol ezekkel az összegekkel.
Az állásfoglalás-kérésbe azt is beírnám, hogy egyes ügyfelek csak és kizárólag így hajlandók fizetni, ráadásul mind a MoneyBookers, mind a PayPal a magyar felügyeletnél jóval szigorúbb ellenőrzés alatt áll. (Előbb tudok pénzt mosni Magyarországon, mint rajtuk keresztül.)
Ha egyébként a könyvelésben az ilyen számlák a cég nevén futnak, ez be van jelentve, akkor semmi akadálya annak, hogy onnan pl. adóelőlegfizetést teljesítsünk, nem?
Mondjuk, devizában is jó lenne, de ott az árfolyam rázós lehet - melyik napi árfolyam, melyik árfolyam stb. -, de a PayPal esetében biztosan tudom, hogy át lehet váltani a számlakövetelést forintra, és forintban utalni. Én szívesebben használnám erre az ilyen számlát, mert a magyar bankok nagyon utálják a konkurenciát, nagyon nem szeretik a beérkező átutalást, és még a szokásosnál is tovább tologatják jóváírás előtt.
Novist: nem kötelező a könyvvizsgáló, de ajánlatos, mert rengeteg jelentési kötelezettség van, statisztikák tömkelege, azt jobb, ha szakember csinálja. Nem muszáj okleveles könyvvizsgálónak lennie, de legyen egy bejelentett cége. Én még az egyszerűsített számvitel alá tartozóknak is javasolnám. ▲ Collapse | | | Erzsébet Ráczné Czopyk Hungary Local time: 11:55 Ahli (2006) Bahasa Rusia hingga Bahasa Hungary + ... SITE LOCALIZER feljegyzés és könyvvizsgáló | Oct 17, 2008 |
novist wrote:
Erzsébet Czopyk wrote:
A Moneybookersről kell vezetni egy külön Excelt, arról csak úgy levenni vagy átvezetni (visszavezetni pénzt) a céges bankszámlára nem lehet, magáncélra meg egyáltalán nem.
Ha sem bankszámlára, sem magánszámlára nem lehet, akkor mit lehet vele csinálni?
"Könyvvizsgálói feljegyzés" - és akinek nincs könyvvizsgálója?
annak adok címet.. | | | novist Local time: 11:55 Bahasa Hungary hingga Bahasa Inggeris + ... Moneybookers - elveszett a pénz | Dec 20, 2008 |
Én használok Moneybookerst, eddig nem is volt vele gond: 3-4 nap alatt átjött a mo-i bankszámlámra a pénz.
A múltkor viszont 8e Ft elveszett! A bankszámlámra ennyivel kevesebb érkezett meg.
Hívtam a bankom, ők nem vontak le semmit. Jött egy belföldi átutalás, jóváírták (asszem IC Bankból).
A MB ügyfélszolgálata semmi értékelhetőt nem válaszolt, de a local withdrawals listán Magyarország nincs rajta! Törölték volna? No erre nem jött válasz. ... See more Én használok Moneybookerst, eddig nem is volt vele gond: 3-4 nap alatt átjött a mo-i bankszámlámra a pénz.
A múltkor viszont 8e Ft elveszett! A bankszámlámra ennyivel kevesebb érkezett meg.
Hívtam a bankom, ők nem vontak le semmit. Jött egy belföldi átutalás, jóváírták (asszem IC Bankból).
A MB ügyfélszolgálata semmi értékelhetőt nem válaszolt, de a local withdrawals listán Magyarország nincs rajta! Törölték volna? No erre nem jött válasz.
Használ valaki MB-t? Van tapasztalat?
Kösz
István ▲ Collapse | |
|
|
Ötletek, hogy mi történhetett | Dec 21, 2008 |
Először is, ha más nem, a pontos összeg adhat ötletet,
Ha a hiányzó összeg az egésznek a 3,5%-a, akkor az lehet, hogy a Moneybookers önkényesen átminősített "merchant"-nak, és ezután 3.5%-ot le fognak nyúlni MINDEN tranzakcióból. Ezt lazán, értesítés nélkül megteszik, és nem fogja őket érdekelni, hogy Te egyáltalán nem vagy on-line merchant, hogy semmit nem árusítasz az interneten keresztül, hogy abszolút nem vonatkozik rád az, amiről az utólagosan elk�... See more Először is, ha más nem, a pontos összeg adhat ötletet,
Ha a hiányzó összeg az egésznek a 3,5%-a, akkor az lehet, hogy a Moneybookers önkényesen átminősített "merchant"-nak, és ezután 3.5%-ot le fognak nyúlni MINDEN tranzakcióból. Ezt lazán, értesítés nélkül megteszik, és nem fogja őket érdekelni, hogy Te egyáltalán nem vagy on-line merchant, hogy semmit nem árusítasz az interneten keresztül, hogy abszolút nem vonatkozik rád az, amiről az utólagosan elküldött "merchant agreement" szól. Az ügyfélszolgálattól ezzel kapcsolatban olyan válaszokat fogsz kapni, amelyeket biztos, hogy nem háromjegyű IQ-s ember írt. Mindezt tapasztalatból mondom, én ezért nem használom már őket.
Ha kerek nyolcezer hiányzik, akkor az inkább egy közbenjáró bank levonása lehet, mégpedig magyar banké, mert külföldi esetén a valutaátváltás miatt nem lenne kerek szám. (Mivel azt írod, hogy belföldi utalás jött a bankodhoz, ez valószínű.) A közbenjáró bank akkor jön bele a képbe, ha a Moneybookers bankjának nincs közvetlen kapcsolata a Te bankoddal, akkor egy harmadik bankon keresztül jön az átutalás, és azok persze leveszik a részüket. Erről a saját bankodnál kell, hogy tudjanak felvilágosítást adni, mert az átutaláson szerepel a közbenjáró bank.
Kati ▲ Collapse | | | Eva Blanar Hungary Local time: 11:55 Bahasa Inggeris hingga Bahasa Hungary + ... A fogadó bankkal kell tisztázni | Dec 26, 2008 |
Mivel a közvetítő bankkal nem állsz kapcsolatban, a fogadó banktól kell információt kérni: ők bekérhetik ezeket az infókat, ezzel a levonással ugyanis a levelező banknak el kell számolnia.
Ha ezt visszautasítják, akkor ezt kérd írásban, és tégy panaszt a PSZÁF-nál, mert a pénz útjának mindig követhetőnek kell lennie - nem beszélve arról, hogy ez Nálad költség, tehát bizonylat kell róla.
Az is lehetséges persze, hogy indításkor vontak le e... See more Mivel a közvetítő bankkal nem állsz kapcsolatban, a fogadó banktól kell információt kérni: ők bekérhetik ezeket az infókat, ezzel a levonással ugyanis a levelező banknak el kell számolnia.
Ha ezt visszautasítják, akkor ezt kérd írásban, és tégy panaszt a PSZÁF-nál, mert a pénz útjának mindig követhetőnek kell lennie - nem beszélve arról, hogy ez Nálad költség, tehát bizonylat kell róla.
Az is lehetséges persze, hogy indításkor vontak le egy összeget, de annak akkor a számlán nyoma van, akkor is, ha változott náluk a szabályozás vagy a besorolásod.
A magyar bankok egyébként nagyon nem szeretik se a MoneyBookers-t, se a PayPalt, úgyhogy lényegében én se használom már egyiket se (például a szokásosnál is lassabban írják jóvá az átutalást a számlámon, ja, meg rendszeresen próbál valaki betörni az accountjaimra - szerintem gutaütést fog kapni, ha sikerül neki, mert csak a folyamatosság miatt tartom fenn, pár euróval...). De hallom, a hatóságok se nagyon szeretik, ellenben nekem volt 3-4 olyan ügyfelem, akitől semmi más módon nem kaphattam meg a pénzt, úgyhogy teljesen megszüntetni szerintem nem érdemes. Ráadásul a PayPal esetében van egy olyan funkció, hogy a nemfizető ügyfélnek rajtuk keresztül küldhetsz egy emailt, amire azért reagálni szoktak - inkább, mint a saját emailekre. ▲ Collapse | | | novist Local time: 11:55 Bahasa Hungary hingga Bahasa Inggeris + ...
Mint kiderült, megszüntették a "magyar képviseletüket", azaz a pénzt nem a magyar Commerzbankból küldik, hanem a németből, szóval ennyibe kerül a nemzetközi átutalás.
Tényleg volt egy tájékoztatás erről, de az vesse az első követ, aki minden ilyen tájékoztató e-mailt végigolvas. | | | Halaman dalam topik: < [1 2 3] > | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » PayPal a könyvelésben Trados Business Manager Lite |
---|
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio
Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.
More info » |
| Anycount & Translation Office 3000 |
---|
Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |