Halaman dalam topik:   < [1 2 3]
Linux for Translators: PCLOS-Trans
Penyiaran jaluran : Nahit Karataşlı
Şadan Öz
Şadan Öz  Identity Verified
Turki
Local time: 02:09
Bahasa Inggeris hingga Bahasa Turki
Görüntüleme sayısı Jan 28, 2008

Bu değerli bilgileri ilgiyle izliyorum.
Bu arada, 1000 görüntüleme rakamı yanıltıcı olmasın, en az ben 20-30 kez girip çıkmışımdır bu başlığa. Şu ana kadar yazan sayısı daha iyi bir fikir verebilir.
Benim "çubuğu öbür tarafa büktüğüm" yazıda tam da bu durumu vurgulamak istedim.
Danila gibi genç kuşak çevirmenlerle "Çevirmenler için Linux" konusu gelişim sağlayacaktır ama çevirmenler olarak şöyle bir sınava tabi tutulsak bilgisayar kulla
... See more
Bu değerli bilgileri ilgiyle izliyorum.
Bu arada, 1000 görüntüleme rakamı yanıltıcı olmasın, en az ben 20-30 kez girip çıkmışımdır bu başlığa. Şu ana kadar yazan sayısı daha iyi bir fikir verebilir.
Benim "çubuğu öbür tarafa büktüğüm" yazıda tam da bu durumu vurgulamak istedim.
Danila gibi genç kuşak çevirmenlerle "Çevirmenler için Linux" konusu gelişim sağlayacaktır ama çevirmenler olarak şöyle bir sınava tabi tutulsak bilgisayar kullanım karnemiz pek parlak olmayacaktır. (Bkz. Selçuk Akyüz'ün AutoCAD'le ilgili başlığına verilen yanıt sayısı.)

Bunun nedenini biraz kendi pratiğimde gözlemliyorum:
Çeviri için sürekli ekran başındayım. Çeviri dışında, çeviri ve benzeri pratiklerimi destekleyecek yazılım becerileri edinmek istiyorum ama yavaş ilerliyor öğrenim sürecim.
Çünkü yine ekran başında bambaşka ve bir o kadar yoğun "çeviri" faaliyeti gerektiren bir zihinsel yoğunlaşma yoruyor. Sözlükler arasında kısaltmalar ve terimlerle boğuşan çevirmen, ekstradan bir de OOXML, Debian, Ubuntu, KDE falan görmek, görse de derinine dalmak istemiyor.
Böyle şeylerle uğraşmayı bir ölçüde seven bir insan olarak ben bile, Selçuk Akyüz'ün başlığındaki AutoCad, Star Transit (pek sevişemedik o araçla) sözcüklerini gördükçe içimi gri bir renk kaplıyor.
Sonuç olarak, Çevirmenler için Linux konusu uzun süre, maalesef en azından Danila orta yaşa gelene kadar çok geniş bir katılıma sahne olmayacaktır.
Bu çabalarınız öncü ve bu nedenle de oldukça değerli çabalar.

Ben en kısa zamanda eski bilgisayarıma Ubuntu ve Open-Office kurarak bir "Windows-free" bilgisayar ortamı deneyeceğim.
En son 3-4 yıl önce bir RedHat sürümü kurup birkaç ay sonra el sürmeden kaldırmıştım.
Ayrıyeten, konuya tam vakıf olamasam da, OOXML'e hayır, diyorum ben de. Bildiğim şu ki, tekellerin standart zorlamaları bu kadar dağıtıyor bizi; dolayısıyla haklıdır arkadaşların kampanyası.
Collapse

Nahit Karataşlı
Nahit Karataşlı  Identity Verified
Turki
+ ...
TOPIC STARTER
OPEN WORDFAST Jan 30, 2008

Hem Linux hem de diğer işletim sistemi üzerindeki OO'de çalışıyor.

Kaynak ve alıntı aşağıdadır.

Kaynak : http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=207409

About Open Wordfast

OpenWordFast is a CAT (Computer Aided Translation) tool, OpenOffice.org 2 macro set similar to famous Wordfast. Works wit
... See more

About Open Wordfast

OpenWordFast is a CAT (Computer Aided Translation) tool, OpenOffice.org 2 macro set similar to famous Wordfast. Works with Wordfast Translation Memory format (*.TXT). Supports text segmentation.
Latest File Releases
The latest file releases Package Release Date Notes / Monitor Downloads
openwordfast 1.11beta January 30, 2008 Release notes - Monitor this package Download

LÜTFEN DENEYİN!...

Selamlar ve Saygılar
Collapse

Danila Krokhalev
Danila Krokhalev
Turki
Bahasa Rusia hingga Bahasa Turki
+ ...
Ubuntu Jan 30, 2008

Şadan, Ubuntu'yu güncel olan makine üstüne de kurabilirsin. Bu durumda açılışta bir ekran açılacak ve hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğini soracak. Çok da korkunç bir şey değil, endişelenme

Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Belanda
Local time: 01:09
Bahasa Belanda hingga Bahasa Turki
+ ...
Belki denemek lazım ama Jan 30, 2008

Nahit Karataşlı wrote:

About Open Wordfast

OpenWordFast is a CAT (Computer Aided Translation) tool, OpenOffice.org 2 macro set similar to famous Wordfast. Works with Wordfast Translation Memory format (*.TXT). Supports text segmentation.
Latest File Releases
The latest file releases Package Release Date Notes / Monitor Downloads
openwordfast 1.11beta January 30, 2008 Release notes - Monitor this package Download

LÜTFEN DENEYİN!...

Selamlar ve Saygılar

Ben bu tür programlara ilk defa web işlerini düzenleme gayesiyle sarılmıştım yıllar önce. Sonuçta mesafe kaydedemeden kalakaldım. Bu aynen şuna benziyor.

Elleriniz ayaklarınız ve refleksleriniz kemale erip yavaşlamaya başladıktan sonra yemek çubuklarıyla Çin yemeği yemeye çalışmak...

Bilmiyorum hiç denediniz mi? Çubukla yemek yemekten bahsediyorum. Kolay göründüğüne bakmayın zor. Yapılamayacağını düşünmeyin başarılabiliyor... Yani sonradan da öğrenebiliyor.

Benim değinmek istediğim bu çubuklarla bir parça zebzeyi tutup götürmek ile çorba içmek arasında fark olduğu. Elin adamı aynı çubukla çorba da içebiliyor.

Bizim işler de çubukla çorba içmek gibi bir şey. Zamanınız, emeğiniz, bilgisayarınız paranız vs telef olup gidebilir. Bu nedenle ben yaygın, sorun verse de kolay çözülebilen, acil durumlarda uzman gerekse de en azından bir çok şeyi kendi başıma yeniden ayarlayabileceğim çözümleri takip ediyorum.

Bilgisayarımı hiç formatlamıyorum. Derin olmadığını bilmediğim sürece, bulanık veya değil suya girmiyorum.

Bir yandan sömürülüyoruz buna da katılıyorum. Ama sorarım hangi birimiz elinde fırsat olsa ve müşterisini ikna sorunu olmasa çeviriye zam yapmaz? Dolayısıyla bunu çözmnin yolu bil amcanın kurduğu düzen içerisinde kulağımıza gelen uyumlu sözlerini dinleyip, az sorunlu sistem ve yazılımlarla yola devam etmek... Fırsatını bulur bulmaz da sunduğumuz hizmetlere zam yapmak...

Hadi kolay gelsin,

Sağlıcakla

Nizam Yigit

Nahit Karataşlı
Turki
+ ...
TOPIC STARTER
PROZ' un sunucusunda hangi işletim sisteminin çalıştığını merak edeniniz oldu mu? Jan 30, 2008

[/quote]

Ben bu tür programlara ilk defa web işlerini düzenleme gayesiyle sarılmıştım yıllar önce. Sonuçta mesafe kaydedemeden kalakaldım. Bu aynen şuna benziyor.

Elleriniz ayaklarınız ve refleksleriniz kemale erip yavaşlamaya başladıktan sonra yemek çubuklarıyla Çin yemeği yemeye çalışmak...

Bilmiyorum hiç denediniz mi? Çubukla yemek yemekten bahsediyorum. Kolay göründüğüne bakmayın zor. Yapılamayacağını düşünmeyin ba
... See more
[/quote]

Bilmiyorum hiç denediniz mi? Çubukla yemek yemekten bahsediyorum. Kolay göründüğüne bakmayın zor. Yapılamayacağını düşünmeyin başarılabiliyor... Yani sonradan da öğrenebiliyor.

Benim değinmek istediğim bu çubuklarla bir parça zebzeyi tutup götürmek ile çorba içmek arasında fark olduğu. Elin adamı aynı çubukla çorba da içebiliyor.

Bizim işler de çubukla çorba içmek gibi bir şey. Zamanınız, emeğiniz, bilgisayarınız paranız vs telef olup gidebilir. Bu nedenle ben yaygın, sorun verse de kolay çözülebilen, acil durumlarda uzman gerekse de en azından bir çok şeyi kendi başıma yeniden ayarlayabileceğim çözümleri takip ediyorum.

Bilgisayarımı hiç formatlamıyorum. Derin olmadığını bilmediğim sürece, bulanık veya değil suya girmiyorum.

Bir yandan sömürülüyoruz buna da katılıyorum. Ama sorarım hangi birimiz elinde fırsat olsa ve müşterisini ikna sorunu olmasa çeviriye zam yapmaz? Dolayısıyla bunu çözmnin yolu bil amcanın kurduğu düzen içerisinde kulağımıza gelen uyumlu sözlerini dinleyip, az sorunlu sistem ve yazılımlarla yola devam etmek... Fırsatını bulur bulmaz da sunduğumuz hizmetlere zam yapmak...

Hadi kolay gelsin,

Sağlıcakla

Nizam Yigit

[/quote]

Merhaba Nizamettin Bey, ılımlı, uyumlu ve yapıcı bir insan olduğunuzu, forumlardaki yazılarınızdan ve değerli fikirlerinizden tahmin ediyorum. Sizin açınızdan baktığımda haklı olabileceğinizi de düşünüyorum, ama... 149 ABD Doları, 500 Euro, 190 Sterlin gibi rakamlar benim cebimden çıkmasa da, beni ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Geçmişte bu rahatsızlıktan dolayı kazanılanları anlatsam ve diğer dostlar da kendi dağarcıklarındaki kayıp ve kazanç listelerini anlatsa uzun bir liste oluşur. Yeni bir yazılımı niçin alırsınız? İhtiyaçtan? Peki en az 2 GB RAM ihtiyaç mıdır? Eee efendim, bu sistem böyle çalışıyor. Peki, minicik PUPPY LINUX'u 2006'da kısmen yazan ve kısmen de derleyen şahıs, hafıza kaçaklarını göz önüne almış da, bir ordu ile çalışan diğer işletim sistemi kanadı bunu nasıl becerememiş? Bir sarmal bu...İşin maddi tarafı en kısa şekliyle böyle.

Güvenilir sistemlerin gelişimi, uygulanmadan, denenmeden ve görüşler bildirilmeden nasıl sağlanacak? Ayrıca katkımızın olması kötü mü? Biraz daha fazla hak etmek...Bunlar tamamen bakış açısıyla ilgili konular, herkesin bakış açısına saygımız var.

Bir yandan da sömürülüyoruz diyorsunuz. Yerden göğe kadar haklısınız. Ciddi anlamda sömürülüyoruz. Sömürünün de ötesinde, binlerce gönüllünün emeğiyle ortaya konulmuş bir açık kaynak teknik standartının, bir gruba lisanslanması söz konusu, yani aleni gasp. Hoş olan, üstüne bir de para ödüyoruz, ne ala İstanbul.

Zam konusuna gelince, yapmam hep büyük resime bakarım. Kelebek etkisine inanan bir insanım. Yüksek fiyat veriyorsam, çok para kazanmak için değil bilin ki işi almak istemiyorumdur. Genel ölçekte, yapılacak zam, dokümanın ait olduğu ürün ya da hizmetin, sunumunda fiyatına vahşi bir şekilde yansıyacaktır, yani bir şekilde bana mermi ve mayın olarak geri dönecektir. Kapitalizmin ekmeği ve yağı meselesi yani...

Sonuç olarak; bencilce yaşadığımız bu dünyada, Linux ve yol arkadaşları, unuttuğumuz değerlerimizden "bizim imeceyi" çağrıştıran, sosyal tabanlı, her gün gelişen ve iyi bir yolda ilerleyen, güvenilir bir sistemdir. Sizleri bilemem ama, ben bu konuda TARAFIM ve diyorum ki; LINUX' a geçin, özgürleşin...

Selamlar, saygılar ve LINUTRA, UBUNTRA, TRABUNTU, TRAPARDUS, PARDUSTRA, PC LOS-TRA, MINTRA, TRAMINTOS, DEBIANTRA, FEDORATRA...lı bir gelecek diliyorum.

Çalakalem oldu kusura bakmayın.
Collapse

Şadan Öz
Şadan Öz  Identity Verified
Turki
Danila Jan 30, 2008

Danila Krokhalev wrote:

Şadan, Ubuntu'yu güncel olan makine üstüne de kurabilirsin. Bu durumda açılışta bir ekran açılacak ve hangi işletim sistemini çalıştırmak istediğini soracak. Çok da korkunç bir şey değil, endişelenme

Danila, RedHat'i dediğin gibi yüklemiştim, problem çıkmamıştı.
Bu konuda kaygım yok, olursa da Ubuntu'dan değil, XP'den yana olur kesin.

Nizamettin Yigit
Nizamettin Yigit  Identity Verified
Belanda
Local time: 01:09
Bahasa Belanda hingga Bahasa Turki
+ ...
Açık kodları denemem Jan 31, 2008

Nahit beyin yazdıklarına katılıyorum. Ancak sonuçta onları da birileri sahipleniyor.

Bunun örnekleri markalaştı bile. Ben ilk KırmızıKep açık kodlu işletim sistemini 1997de yüklemiştim.

Bir süre kullandım da. Hele veri transferinde son derece hızlıydı.

Ancak benim söylediğim sömüren piyasayı yönlendiren. Teknoloji o kadar hızlı gidiyor ki, gelimeleri takip etmenin imkanı yok.

Hem fiyat konusunu söylerken ben kim
... See more
Nahit beyin yazdıklarına katılıyorum. Ancak sonuçta onları da birileri sahipleniyor.

Bunun örnekleri markalaştı bile. Ben ilk KırmızıKep açık kodlu işletim sistemini 1997de yüklemiştim.

Bir süre kullandım da. Hele veri transferinde son derece hızlıydı.

Ancak benim söylediğim sömüren piyasayı yönlendiren. Teknoloji o kadar hızlı gidiyor ki, gelimeleri takip etmenin imkanı yok.

Hem fiyat konusunu söylerken ben kimsenin fiyatına bir şey dediğimden veya hadi hep birlikte artıralımdan bahsetmek istemedim. Piyasanın aymazlığı nedeniyle piyasanın seçimine göre takip ettiğimiz teknolojik uygulamardan sebep kayıplarımızı bir şekilde çıkarmanın yoluna işaret etmekti.

Ticarette önemli olan pek çok şey var. Fiyat bunlardan sadece birisi. Ve ben çoğu kez fiyatın belirleyici olmadığını düşünüyorum. Bu alan açısından da satan açısından da böyle.

Açık kodlu uygulamalar, kendi yolunu kendi bulacaklar ve farklı bir şeyi öğrenmek için vakti olanlar için. Vaktim olsa biraz ne üflemeyi deneyeceğim ki geliştireyim. Malumunuz siz bir gün terk etseniz ney sizi 1 yıl terkediyor

Ben hazır kurulu, windowsa göre daha güvenli ve hem de sağlam bir sistem olarak daha bir kaç önce aldığım yeni iMac'e geçiş yapmakta bile tereddütlüyüm. Yani ona harcayacağım zamanı başka şeylere kullansam veya her gün bilmem kaç saat ekrana baktıktan sonra belki eskisi gibi kara kalem resim çizsem veya yürüyüşe çıkıp çapraz bacak, çarpık parmak olmayı biraz daha geciktirsem diyorum.

Yoksa imeceye ve imecenin güzelliğine fıtrattan gelen özellikleri olduğuna da inanıyorum. 2008 de laptopum yenilenecek. Eskisine de açık kod yükleyip o sistemin de bulunmasını sağlamak istiyorum. Ama bu hala bir plan.

Sağlıcakla

Nizam Yigit

Nahit beyin adını yanlış yazmak beni buraya geri getirdi.
çarpık parmak başlıyor mu ne?

[Edited at 2008-01-31 02:26]
Collapse

Danila Krokhalev
Danila Krokhalev
Turki
Bahasa Rusia hingga Bahasa Turki
+ ...
Projetex benzeri bir program Feb 4, 2008

Linux'ta sizin kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz Projetex benzeri bir program var mı?

Nahit Karataşlı
Turki
+ ...
TOPIC STARTER
Merhaba Feb 4, 2008

Danila Krokhalev wrote:

Linux'ta sizin kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz Projetex benzeri bir program var mı?

Kullanmadım, bu nedenle önerebileceğim bir program yok. Aşağıdaki bağlantılarda belki işinize yarayan bir program olabilir. Selamlar

Business Management Soft: Book-It, Translation Office 3000 ...
Business Management Accounting. Open Elms Open source LCMS for business. ... and Marketing Tool for Freelance Translators and Translation Agencies ...
www.softplatz.com/software/business-management/3.html

project open free project management system for Professional ...
]project-translation[ is free because it is based on open-source software. It is available from the ]project-open[ download site. The distribution does not ...
www.amicus-transtec.com/en-gb/Project_Management/project_open/project_open_free_product.html

http://www.dmoz.org/Business/Business_Services/Communications/Translation/Resources/

[Değişiklik saati 2008-02-04 14:06]

Halaman dalam topik:   < [1 2 3]

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Linux for Translators: PCLOS-Trans

Translation news in Turki

LinguaCore
AI Translation at Your Fingertips

The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.

More info »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »